Små, sikre skridt hen mod Als-Fynbroen

23. januar 2014 Erhverv

Foreningen Als-Fynbroen arbejder ihærdigt på at skabe en bred, folkelig opbakning til den kommende bro, der vil gøre det væsentligt lettere at bo i Sønderjylland og arbejde på Fyn og omvendt.

Mogens K. Nielsen har arbejdet for en bro siden august 2011.

Mogens K. Nielsen har arbejdet for en bro siden august 2011.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Når broen kommer, så bliver Sydfyn og Sønderjylland til udviklingsområder og ikke udkantsområder. Vi løser samtidig problemet med, at landsbyer affolkes, siger foreningsformand og fynbo Mogens K. Nielsen til Sønderborg Nyt.

Bestyrelsens boligekspert, Dorthe Seeberg fra Realmæglerne, siger, at langt de fleste vil bo tæt på deres arbejdsplads. Altså kan en bro sikre liv i de sønderjyske landsbyer, når jobmulighederne kommer indenfor geografisk rækkevidde.

For at projektet skal blive virkelighed, så kræver det stor opbakning fra befolkningen, virksomheder, uddannelsesinstitutioner, foreninger og organisationer. Og ikke mindst de mange kultursteder på begge sider af Lillebælt.

Artiklen fortsætter under annoncen

Konkrete kroner

– Det mest konkrete, der er sket er, det er, at både Sønderborg Kommune og Faaborg-Midtfyn Kommune har sat penge af, så havbunden i Lillebælt kan blive undersøgt. Havbundsforholdende har afgørende betydning, når der skal regnes en pris ud på broen, siger formanden.

Mogens K. Nielsen, Henrik T. Nielsen, Dorthe Seeberg, Erling Lundsgaard, Jens Møller og Ove Engstrøm er med i bro-bestyrelsen.

Mogens K. Nielsen, Henrik T. Nielsen, Dorthe Seeberg, Erling Lundsgaard, Jens Møller og Ove Engstrøm er med i bro-bestyrelsen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Region Syddanmark støtter også broen. Både i tanker og kroner.

– Regionen vil finansere en opdatering af en Cowi-rapport, så vi kan få en beregning af trafikken, der kommer til at bruge broen. Der skal også sættes tal på den psykologiske effekt af broen. Det kommer til at tælle meget, man kan bo på Als og hurtigt nå til jobbet i Odense, siger Mogens K. Nielsen.

Bestyrelsen i Als-Fynbroen tror, det bliver muligt at holde på flere af de unge, nyuddannede fra SDU, når der bliver kortere vej til jobmulighederne.

Artiklen fortsætter under annoncen

Fordelene ved den kommende bro forklares grundigt i en folder, der i disse dage lægges ud på bibliotekerne, lufthavnen, Sydals Hallen og Rådhuset. Folderen kan også downloades fra foreningens hjemmeside: http://als-fynbroen.dk/

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
24. september 2022 Sønderborg, Frivillige

Team Bodenhoff på tur på Als

24. september 2022 Sønderborg

Lørdag havde Team Bodenhoff, som cykler penge ind til Børnecancerfonden, det første stop ved Broager Sparekasse Skansen og derfra gik turen langs havnepromenaden til Hotel Sønderborg Strand, hvor Claus Bodenhoff gav et par af sponsorerne et synligt bevis på, at de hjælper ham. “Team Bodenhoff har ingen penge og dem, som vi samler ind, dem […]

Læs mere...