Smittetallet i Sønderborg er ikke alarmerende

26. april 2021 COVID-19

Søndagens smittetal viser, at der samlet er registreret 21 nye Coronasmittede i Sønderborg Kommune og det svarer til 28,3 for hvor 100.000 personer – og dermed er der ikke lige nu risiko for at enkelte sogne i kommunen skal lukke ned.

Sundhedsforvaltningen har jævnligt samtaler med Styrelsen for Patientsikkerhed, som har navn og adresse på alle smittede i hele landet.

“De fortæller os, hvor vi skal være særligt opmærksomme”, siger sundhedschefen og tilføjer, at kommunens sundhedsberedskab er meget hurtigt til at reagere, når der popper smitte op på skoler og andre steder.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Når folk husker at holde afstand og vi samtidig er hurtige til at kredse smitten ind, så kan vi holde et lavt smittetryk”, siger Michael Skriver.

Det skal der til

Et sogn skal ifølge Sundhedsstyrelsen lukke ned, hvis det opfylder alle tre nedenstående kriterier:

En incidens på over 400, mindst 20 nye smittede de seneste syv dage og en positivprocent på mindst 2,0 af de testede de seneste syv dage.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
6. maj 2021 Sønderborg, Debat

Debatindlæg: Iskonditoriets ejer ser en bilfri Sønder Havnegade som en fordel for os alle

6. maj 2021 Sønderborg

Christian Telling, Iskonditoriet, Sønder Havnegade, skriver: Onsdag aften bragte SønderborgNYT nyheden om, at Sønder Havnegade lukkes for kørende trafik i juli og august – og det gav en lang række kommentarer på SønderborgNYTs Facebookside – og ordene i kommentarsporet fik Christian Telling fra Iskonditoriet til at reagere: Først vil lige nævne, at jeg vel er […]

Læs mere...