Smitteudviklingen giver panderynker hos Styrelsen for Patientsikkerhed

27. maj 2021 Samfund

I forbindelse med det stigende antal corona-smittede personer i Sønderborg Kommune har kommunens Sundhedsberedskab været i tæt dialog med Styrelsen for Patientsikkerhed. På den baggrund opfordrer Sønderborg Kommune alle til at holde fast i gode coronaråd og til at hjælpe med at få brudt smittekæderne.

Onsdag var kommunens incidenstal på 74. Det betyder, at Styrelsen for Patientsikkerhed har rettet blikket mere mod Sønderborg Kommune, fordi udviklingen giver panderynker.

Det gælder også hos den ansvarlige for Sundhedsberedskabet, Michael Skriver Hansen.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Det er nu, vi skal stå sammen og efterleve de gode råd for at forhindre coronasmitten i at få fat igen i Sønderborg Kommune. Vi har været rigtig dygtige i lang tid, men lige nu ser det ikke for godt ud. Vi er klar over, at alle hungrer efter en normal hverdag igen, hvor vi kan være sociale sammen uden at bekymre os om smitte. Og det varer ikke længe, inden udrulningen af vaccinationer giver os denne tryghed og hverdagen tilbage, men indtil vi er i mål med det, så gælder det om at holde fast”, siger sundhedschef Michael Skriver i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hvis du og din familie ikke allerede bliver testet ugentligt, så start op nu! Gerne to gange ugentligt. Enten med en kviktest eller en PCR-test. Det er et meget effektivt værktøj til at få opsporet smitten og dermed at få brudt smittekæder.

Er du nær kontakt? – så isolér dig!

Det er ikke nok bare at blive hjemme fra skole og sport. Du skal ind på et separat værelse og blive der, indtil du har et negativt testsvar på dag 4 og dag 6. Det nytter ikke noget, at du bevæger dig rundt i huset – så er der stor risiko for, at du smitter din familie, som så kan bringe smitten videre ud i samfundet. Du må gerne benytte det samme toilet/bad, som andre i huset benytter – det skal dog rengøres/desinficeres efter hver gang, du har brugt det. Hvis du og din familie har svært ved at overholde disse isolations-krav, så kan du få stillet et gratis isolationsophold til rådighed via Sønderborg Kommune.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ring på tlf. 21 59 44 67 og hør nærmere.

Samtidig tager Sundhedsberedskabet fat i alle idrætsforeninger i Sønderborg Kommune for at få dem til at hjælpe med at holde smittetrykket nede. Årsagen til den henvendelse er, at mange mødes i foreningerne på kryds og tværs i forhold til bopæl og skolegang.

”Vi vil gerne bede idrætsforeningerne om hjælp. Vi håber, at de vil være med til at opfordre alle deres medlemmer og trænere for at sikre, at hvis der holdes sociale arrangementer i foreningsregi, så er de i tråd med Sundhedsmyndighedernes retningslinjer. Hvis det ikke er muligt, håber vi, at foreningerne udsætter eller aflyser arrangementerne for at undgå unødige smittespredninger”, siger Michael Skriver.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
28. juni 2022 Tour de France, Sønderborg

Symfoniorkestret spiller for Tour de France-tilskuere og for cykelryttere

28. juni 2022 Tour de France

På søndag, når Tour de France-rytterne suser væk fra Gråsten, så kommer de forbi vognmand Knud Erik Heissel og tæt ved ham står Sønderjyllands Symfoniorkester på deres store friluftscene, hvor de i løbet af eftermiddagen spiller hele tre gange. “Vi har sat et program sammen, så publikum kommer til at lytte til både dansk og […]

Læs mere...