SMUKs 16. nytårskoncert i Sønderborg

26. januar 2018 Kultur

Fredag aften var Slesvigsk Musikkorps, SMUK, på scenen i Alsin, hvor de havde selskab af den fynske violinist Kirstine Sand og kendte Sys Bjerrre.

“Det er 16. gang SMUK spiller nytårskoncert her i Sønderborg og så har jeg lige en praktisk oplysning. Jeg vil ikke høre noget om håndboldkampen efter koncerten. Jeg optager Danmark-Sverige og ser den, når jeg kommer hjem”, sagde premierløjtnant J. P. Rasmussen i sin velkomst.

Koncerten er gjort af mulig af Lions Sønderborg og Hjemmeværnet samt en række sponsorer.

“Det er dejligt, at SMUK bliver ved med at komme og at Hjemmeværnet og sponsorer bakker op”, siger borgmester Erik Lauritzen til SønderborgNYT.

“Vi har mange militære traditioner og det var ligesom om, de dykkede lidt, da regeringen sparede Sergentskolen væk fra byen. Men nu hyar Hjemmeværnet taget flot over”, siger borgmesteren.

Koncertsalen var fyldt pænt op og puiblikum nød kendte og knap så kendte musiknumre – og hørte også, at tidligere var Sys Bjerrre meget vred.

“Og det skrev jeg sange om. Blandt andre Malene, hvor det handler om at brænde kærestens lejlighed ned og sælge hans bil til skrot”, siger Sys Bjerrre.

“Og synes man ikke, man er rasende nok, så er det bare at gå på Facebook eller se TV3+ for så bliver man det”.

Lars Birkelund Olsen og Martin Knudsen guide publikum gennem aftenens program – og det mestrede de på bedste humoristiske facon. Og de fik også vist, der er virkeligt musikalske – de kan både spille og synge.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk