Snart kommer der nye cyklister på veje og stier

28. juli 2021 Erhverv

Skolestart er ensbetydende med nye cyklister på veje og stier i Sønderborg.

Loven tillader seks-årige børn at køre selv, men kender dit barn færdselsreglerne godt nok? Kan det manøvrere cyklen 100 procent, og har det overhovedet det rigtige udstyr?

“Først af alt skal man sørge for, at ens barn har en god cykel, hvor der er lygter og reflekser på – og så skal barnet – ligesom de voksne – have en cykelhjelm på”, siger Kent Nissen fra Fri BikeShop i Alsgade. Han fortæller videre, at det er vigtigt, at både cykel og hjelm passer.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Ingen af delene skal være for store eller for små”.

Mens dele af samfundet var lukket ned, cyklede mange voksne, når de fulgte deres børn til og fra skole.

“Det er en rigtig god idé, at man cykler sammen med sit barn, når det skal i skole. Faktisk er det hyggeligt og det hjælper barnet til at blive mere sikker på cyklen”, siger Kent Nissen til SønderborgNYT.

“Og så er det jo bedre for både forældre og børn at starte dagen med at røre sig, fremfor at komme susende til skolernes ‘drop & kiss-zoner’ i bil. Det kan man gøre, når vejret ikke er cykle-venligt”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Du kan SE BILLEDER HER .

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
22. marts 2023 Samfund, Sønderborg

Tre ‘sommer-lukkeperioder’ i spil på Søndre Havnegade

22. marts 2023 Samfund

Forvaltningen beder – som en del af en høring – Ældrerådet tage stilling til tre forslag til fremtidige lukkeperioder på Søndre Havnegade: Lukkeperiode 1. juni-1. september Sønder Havnegades lukning forlænges med én måned, hvorved vil den tidlige turisme i juni måned tilgodeses. Borgernes kørsel til og fra arbejde og bolig vil blive berørt i højere […]

Læs mere...