Snart må regionerne sige nej til dyr medicin

3. april 2016 Politik

Ifølge TV 2’s oplysninger præsenterer Sundhedsminister Sophie Løhde nu en række principper, som i fremtiden skal danne grundlaget for de retningslinjer, landets regioner skal købe medicin ind for. Og et af de principper er, at prisen på medicinen også er en faktor. I dag må regionerne ikke afvise at tilbyde en bestemt type medicin på grund af prisen.sygehus

Artiklen fortsætter under annoncen

Henning Vestergaard, tidligere hospitalsdirektør i Region Midtjylland, mener, at en politisk bestemt prioritering er et skridt i den rigtige retning.

“Hvis politikerne ikke vil prioritere, så er det embedsmændene og klinikerne, som kommer til at prioritere. Så derfor synes jeg, at det er godt, at politikerne nu også går ind i det”, siger han til TV 2.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vi kan behandle flere og flere sygdomme, og det er, fordi vi får ny medicin og dyre behandlinger. Det er godt, men det er dyrt. For det andet ændrer vores forventninger for, hvornår vi skal behandles, sig hele tiden. Og den tredje forklaring er, at vi bliver flere og flere ældre. Og forbruget af sygehusvæsnet stiger nogenlunde jævnt med alderen. Presset er voldsomt og stigende, så nogen skal prioritere”.

Flere patientforeninger er imod forslaget.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk