Snart skal Ahlmannsparken i Gråsten indvies

23. august 2021 Kultur

Den 29. august er det endelig muligt at holde åbningsfest for Ahlmannsparken i Gråsten. Den søndag i tidsrummet 10 – 14 inviterer Sønderborg Kommune, Gråsten Forum og Gråsten Samvirkende Idrætsforeninger offentligheden indenfor i både de nye lokaler, bibliotekstilbygningen samt den nye, flotte tilbygning, kultursalen BHJ Salen.

Dagen markerer samtidig en genåbning af Gråstens foreningsliv, der glæder sig til at vise deres aktiviteter frem efter godt halvandet års mere eller mindre nedlukning, skriver Sønderborg Kommune.

Artiklen fortsætter under annoncen

Borgmester Erik Lauritzen og udvalgsformand Stephan Kleinschmidt åbner festen klokken 10. Dagen byder på ’mød din forening’ rundt om i huset, mens biblioteket holder forskellige arrangementer på sine nye arealer.

Klokken 11 er der fernisering på dette års WoodSculpture-skulptur, Grænsen, som syv billedhuggere fra Danmark, Tyskland og Litauen skabte på Gråstens havnefront midt i juni. Den har nu fået sin varige plads i den udendørs park.

Klokken 12 er der ringriderpølser til de første 300 personer. Det bliver også muligt ved selvsyn og – hørelse – at opleve kultursalens vidunderlige akustik og stemning, når soloviolinist Mihaela Oprea fra Sønderjyllands Symfoniorkester spiller populære toner i BHJ Salen.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
19. september 2021 Kultur, Gråsten

Gråsten Æblefestival er klar til Høstmarked i Den Kongelige Køkkenhave

19. september 2021 Kultur

Gråsten Æblefestival har en workshop i Den Kongelige Køkkenhave, når der er Høstmarked på fredag og lørdag. “Vi har en bod, hvor vi presser æbler til most og vi sælger også friskplukkede Gråstenæbler”, siger Kaj Nielsen fra Æblefestivallens styregruppe. Derudover kan man købe: Pasteuriseret most på flasker og Grafensteiner Apfelbrand – en snaps fremstillet af […]

Læs mere...