Snoren til Borgerklinikken i Amaliehaven er klippet

30. januar 2023 Augustenborg

Mandag formiddag blev Borgerklinikken i plejecentret i Augustenborg, Amaliehaven, indviet og det var formanden for Social, Senior og Handicapudvalget, Stefan Lydal, der førte ‘guldsaksen’.

“Det er første gang, jeg klipper en snor og jeg har faktisk siddet i Byrådet i 10 år”, sagde Stefan Lydal og han fortalte videre, at der skal åbnes en række Borgerklinikker i kommunen, fordi det er en måde at spare penge på.

“Nu tager vi Borgerklinikken her i brug og det handler om at bruge de varme hænder bedst muligt. Vi skal tænke smartere og Borgerklinikker er en god løsning”, sagde han videre og fortalte derefter, at nu kan de ældre bestille en tid i klinikken. De skal ikke sidde hjemme og vente på hjemmesygeplejen.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Og når de alligevel er her, så kan de jo gå ind i cafeteriet og spise”, sagde han.

Målet er, at op mod halvdelen af de ældre, som i dag får besøg af hjemmesygeplejen, skal bruge Borgerklinikkerne.

“Borgerne skal mest muligt selv og det, mener vi, er sundt, fordi de ikke vil være afhængige af andre”, sagde chefen for hjemmesygeplejen og hjemmeplejen, Marianne Krarup. Hun fortæller videre, at Borgerklikkerne gør, at hjemmesygeplejen får mere tid sammen med borgere og mindre tid på landevejene.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Og ku’ vi så lige få busserne til at køre hertil”, sagde hun.

Brugerne i plejecentrets daghjem og aktivitetscenter får legende let ved at bruge Borgerklinikken, som er under samme tag.

“Det er jo nemt, når klinikken er her i huset”, siger chefen for plejecentrene, Joan Slaikjer Hansen. Hun fortæller videre, at når ældre, som ikke har deres gang i huset til hverdag, skal i Borgerklinikken, så kan de jo spise i cafeteriet og de kan også besøge aktivitetscentret.

“Og det kan jo være, de vil være frivillige”, sagde hun.

Artiklen fortsætter under annoncen

Du kan SE BILLEDER HER.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
24. marts 2023 Uddannelse, Sønderborg

Kom til markedsdag hos FGU på Solglimt

24. marts 2023 Uddannelse

Torsdag den 30. marts kl. 16-19 holder FGU Sønderjylland marked på Solglimt 4. Eleverne har haft travlt på værkstederne og produceret rigtig mange produkter som de sælger fra deres boder. “Upcykling som også er en del af markedet forventer vi os rigtigt meget af. Vi har lagt os i selen for at lave nogle rigtige […]

Læs mere...