Social nytænkning kan gå tabt når satspuljen nedlægges

2. december 2018 Politik

Der er frygt for, at social nytænkning går tabt, når satspuljen nedlægges, men organisationer bifalder, at puljen ikke længere skal betales af de dårligst stillede

Gadejuristen har de seneste knap 20 år hjulpet flere tusinde hjemløse og socialt udsatte stofbrugere over hele landet med retshjælp og anden social indsats.

Ifølge stifteren af Gadejuristen, Nanna Gotfredsen, var initiativet formentlig aldrig blevet til noget, hvis ikke det havde været for satspuljen.

Det skriver Kristeligt Dagblad.

Artiklen fortsætter under annoncen

i fredags blev regeringen og Dansk Folkeparti enige om at lukke satspuljen som led i finansloven for 2019.

Pengene fra puljen skal i stedet bruges på en pensionsreform, der skal sikre, at pensionister får højere pension. Samtidig vil pengene blive brugt til obligatorisk opsparing for kontanthjælpsmodtagere.

Midlerne fra satspuljen varierer fra år til år, men puljen er typisk på omkring en milliard kroner, der går til projekter for de mest udsatte. Aftalen indebærer ifølge Altinget, at eksisterende satspuljeprojekter fortsætter. Derudover skal der oprettes en såkaldt ”reserve” på 600-800 millioner kroner årligt primært til støtte for samfundets svageste.

Artiklen fortsætter under annoncen

Preben Brandt, der er formand for Projekt Udenfor i København, har en ”dobbelt holdning” til nedlæggelsen af satspuljen. Han henviser til, at satspuljen i dag finansieres ved, at overførselsindkomsterne ikke stiger i takt med prisudviklingen i samfundet.

“Måden, satspuljen bliver finansieret på, er uheldig. På den anden side er satspuljen et vigtigt sted for innovation, nytænkning og eksperimenter. Der er rigtig mange sociale indsatser, som er kommet i gang på grund af satspuljen, for eksempel de hjemløses organisation. Det er vigtigt fortsat at have et kraftcenter, der finansierer nye måder at tænke på”, siger Preben Brandt til Kristeligt Dagblad.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
5. februar 2023 Kultur, Sønderborg

Kom tæt på krimidronningen Sara Blædel når hun besøger Brecklings Bogcafé

5. februar 2023 Kultur

Allan Breckling har sat Sara Blædel – Danmarks kvindelige krimiforfatter nummer ét – på plakaten til den næste udgave af Brecklings Bogcafé, som finder sted i Sønderborghus onsdag den 1. marts fra klokken 19. “Når jeg får besøg af Sara Blædel igen, så er det på opfordring fra flere kvindelige krimilæsere og jeg er glad […]

Læs mere...