Socialdemokratiet i Sønderborg sætter fokus på social dumping

18. februar 2020 Politik

På lørdag – den 22. februar – klokken 10.00-12.00 har Socialdemokratiet i Sønderborg-kredsen arrangeret et møde om social dumping i Knøs Gaard i Høruphav med medlem af Europa-Parlamentet Christel Schaldemose, transportminister Benny Engelbrecht, og forbundssekretær Henning Overgaard fra 3F.

I EU er der strenge regler for at sikre det frie marked, fri handel og fri konkurrence. Der burde være lige så strenge regler for at sikre fair konkurrence, værne mod social dumping og sikre lønmodtagernes rettigheder. Kommer der ikke det, risikerer vi, at opbakningen til unionen forsvinder.

Artiklen fortsætter under annoncen

Flere EU-lande – heriblandt Danmark – kæmper imod social dumping. Både på landevejene, i håndværkerfag og ved landbruget m.fl. steder. Og den kamp er det på høje tid at tage, hvis vi skal forsvare de danske lønninger og den danske model, skriver partikredsen i en pressemeddelelse.

De fleste er bekendt med sagen om vognmandsfirmaet i Padborg, hvor filipinske chauffører levede under kummerlige forhold og til meget lave lønninger. Sagen satte gang i flere tiltag såvel i regeringen som i EU samt i fagforeningerne. På mødet vil oplægsholderne fortælle om de tiltag henholdsvis regeringen, EU og fagforeningerne har taget i løbet af det seneste års tid. Og efterfølgende vil der være debat.

Artiklen fortsætter under annoncen

Arrangørerne serverer rundstykker og kaffe.

Derfor er tilmelding nødvendig via mail til tilmeldingsoc@gmail.com eller via sms til 31 42 43 69.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
10. december 2022 Sønderborg, Frivillige

Det kommende folkekøkken kan rykke ind i Frivillighedens Hus

10. december 2022 Sønderborg

Sønderborg Kommune støtter op om et folkekøkken i Sønderborg, som vil udlevere mad til kommunens udsatte borgere og kommunen stiller Frivillighedens Hus til rådighed for folkekøkkenet, der åbner i januar. Det er blevet meget dyrere at leve. Inflationen er høj, og det er samtidig blevet dyrere at bruge varme og strøm. Det rammer også de […]

Læs mere...