Socialdemokratiet: Kom og hør hvad der er galt med EU

23. maj 2018 Politik

Professor og tidligere overvismand i det økonomiske råd, Christen Sørensen, taler onsdag kl. 19. i Multikulturhuset i Sønderborg. Christen Sørensen er sammen med tidligere departementschef Jørgen Rosted ved at lægge sidste hånd på en kritisk bog om EU’s økonomiske politik.

Det er tankerne og analyserne i denne bog, Christen Sørensen vil uddybe på mødet.

“Historien viser, at valutaunioner – eller møntunioner, som det tidligere hed – ikke nødvendigvis holder. Det er derfor heller ikke givet, at EU’s økonomiske og monetære union med fælles valuta holder. I Italien kommer der givetvis nu en regering, som er endog meget kritisk over for eurosamarbejdet”, siger Christen Sørensen i en pressemeddelelse.

Hvorfor er det kommet så vidt, at der i en af de seks lande, der var med til at etablere EU, kommer en regering, der ikke udelukker en udgang af valutasamarbejdet om euroen?

Og hvorfor er England ved helt at forlade EU?

Og hvorfor har EU-skeptiske partier så stor fremgang i EU-lande?

“Jeg tror, at en væsentlig årsag er, at store befolkningsgrupper føler, deres interesser ikke varetages i EU-samarbejdet. Høj ledighed især i de sydlige EU-lande, stærk stigende ulighed – kombineret med tilbagerulning af visse dele af velfærdssamfundet samt migrationsproblemer – er væsentlige årsager hertil. Det tyder under alle omstændigheder opinionsundersøgelser på”, siger Christen Sørensen.

Artiklen fortsætter under annoncen

“EU’s fejlagtige økonomiske politik er – efter min mening – en væsentlig årsag hertil. Det gælder den overordnede økonomiske politik, der i alt for høj grad fokuserer ensidigt på de offentlige finanser. Og det gælder den alt for svage politik overfor især multinationale selskabers skatteunddragelse”, siger Christen Sørensen.

Mødet er arrangeret af Socialdemokratiets kreds i Sønderborg og alle er velkommen.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
18. januar 2022 Uddannelse, Sønderborg

Hvad sker der i hjernen hos børn der har det svært?

18. januar 2022 Uddannelse

Den 3. marts klokken 19 får Dybbøl Efterskole besøg af Rasmus Alenkær, som vil holde et oplæg om børn, som har det svært. I sit oplæg vil Rasmus Alenkær sætte fokus på samarbejdet omkring børn med social-kognitive udfordringer med udgangspunkt i dels en neurologisk vinkling, og dels med udgangspunkt i en institutionel pædagogisk vinkling. Eller […]

Læs mere...