Socialdemokratiet: Når det gælder unges trivsel så spørg de unge

4. marts 2021 Politik

Tal fra HOPE, der undersøger danskernes adfærd under Coronakrisen, viser, at det er unge i aldersgruppen 18-34 år der føler sig mest ensomme. Der er ingen tvivl om at nedlukningen som følge af Coronapandemien har store omkostninger, både økonomiske men også menneskelige.

Ensomheden fylder rigtig meget blandt unge mennesker, fordi deres fællesskaber i form af uddannelser og foreningsaktiviteter har været nedlukkede, skriver den socialdemokratiske byrådsgruppe i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Samtidig med, det at problemet med ensomhed er stærkt stigende, har det vist sig sværere at nå de unge. Sønderborg Kommunes tilbud om gratis psykologhjælp har modtaget væsentligt færre henvendelser end samme tid sidste år og Foreningen Ventilen, som tilbyder ensomme unge et fællesskab, har gennem længere tid været nedlukket som følge af restriktionerne.

Den Socialdemokratiske byrådsgruppe har, efter oplæg fra Jesper Smaling og Jesper Kock, drøftet situationen og er enige om at foreslå en yderligere indsats til at modvirke ensomheden blandt de unge.

Artiklen fortsætter under annoncen

Indsatsen skal tage udgangspunkt i de unge og deres behov, derfor skal de unge drive processen og komme med forslag.

Det er tanken at de unge på tværs af uddannelser og sociale udgangspunkter i fællesskab skal arbejde med forslag der hjælper til at modvirke ensomhed og giver bud på hvordan vi får alle med, når det igen er muligt at genåbne vores samfund.

Forslaget blev præsenteret for Børne- og Uddannelsesudvalget på deres møde onsdag, hvor der var opbakning til at forvaltningen skal gå videre med sagen.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Ensomhed er et samfundsproblem, og det er vigtigt, at vi i Sønderborg gør, hvad vi kan for at modvirke den. I den forbindelse er det altafgørende at det ikke er politikere eller embedsmænd der kommer med en facitliste i forhold til indsatser, vi skal inddrage de unge som er berørt og indsatser skal tage udgangspunkt i deres input og forslag”, siger næstformand Jesper Smaling.

”De unge har ofret det vigtigste, de kunne ofre. Tid fra deres ungdom. Det er nu vores pligt at handle for deres skyld. Hvis der er hængepartier i skolen, skal de nok indhente dem i samarbejde med deres dygtige lærere. Vi skal få vores unge hele igennem og derfor skal vi handle på ensomheden, der for alvor er groet frem under nedlukningen”, siger Jesper Kock, som er medlem i udvalget.

Artiklen fortsætter under annoncen

Venstre bakker op

Venstre er meget opsat på indsatsen overfor de unge, der under nedlukningen – og også efter genåbningen – har behov for særlige indsatser til at sikre trivslen for den enkelte.

“Et initiativ med udgangspunkt i Sønderborg Ungdomsråd hilses velkomment. Det er dog vigtigt at initiativet fokuserer på hele målgruppen af unge ned til den tidlige teenagealder. Vi glæder os til at høre de input, der kan komme fra ungegruppen”, siger Børne- og Uddannelsesudvalgsformand Claus Klaris til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
27. september 2022 Sønderborg, Frivillige

Mandag var fire håndboldspillere på køkkenholdet

27. september 2022 Sønderborg

Mandag eftermiddag mødtes en gruppe børn og frivillige fra Ungdommens Røde Kors med fire af de seje håndboldspillere SønderjyskEs herrehold og det gjorde de for at hygge sig med at lave mad og spise sammen. SønderborgNYT fangede håndboldspilleren Rasmus Bech og ‘køkkenpigen’ Cecilie, som fortalte, hvilke opgaver, som de havde fået. “Vi har hakket chokolade, […]

Læs mere...