Socialdemokratiet: Nordals skal nok blive et stærkt hjørne i kommunen

14. november 2017 KV2017

Byrådsmedlem Jan Prokopek, Socialdemokratiet, skriver:

Der er sket mange ting på Nordals de seneste år. Hvidbogen har fået gennemført mange tiltag i 2015 – 2017 og det arbejde forsætter ind i 2018 og 2019.

Et af elementerne herfra er oprettelsen af et udviklingsselskab, der arbejder med at få etableret et Ferieresort ud mod Lillebælt – og det er fantastisk.

Ligeledes gennemgår Nordals Idrætscenter en større renovering, der fortsætter ind i 2018, og der arbejdes med at etablere en overdækket kunst græsbane, der giver bedre muligheder i de våde måneder for mange sportsgrene.

Artiklen fortsætter under annoncen

Tiltag som Sønderborg Byråd bakker 100% op omkring.

Der er dog stadig nok at tage fat på, og for at kunne gøre dette med den rette fokus og prioritet, bør der laves en Masterplan over udviklingen af Nordborg By, Guderup og de tilstødende landsbyer. Det skal startes ved med drøftelser og involvering af borgere for at få etableret en facts base, der beskriver hvordan området sandsynligvis ser ud i 2025.

Baseret på disse facts udvikles der så en Masterplan for udviklingen af Nordals frem mod 2025.

Et spændende stykke arbejde, der nødvendigvis vil kræve professionel ekstern assistance, så vi vil få en plan der beskriver billedet og indeholder en prioritering af aktiviteter.

Herefter skal der findes finansiering.

Der er mange politiske forslag om udvidelse af vejen fra Bro til Danfoss, udflytning af arbejdspladser osv. Alt sammen muligheder, som måske kan blive relevante, men inden der træffes endelige beslutninger om nødvendige tiltag i denne forandringsproces, bør der i første omgang afsættes midler til gennemførelse af en ekstern analyse. På det grundlag sikrer vi, at der træffes de rigtige beslutninger.

Vi skal sikre at Nordals igen bliver et stærkt hjørne af Sønderborg Kommune.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk