Socialdemokratiet: Nordals skal nok blive et stærkt hjørne i kommunen

14. november 2017 KV2017 Skrevet af: Ole Kæhler

Byrådsmedlem Jan Prokopek, Socialdemokratiet, skriver:

Der er sket mange ting på Nordals de seneste år. Hvidbogen har fået gennemført mange tiltag i 2015 – 2017 og det arbejde forsætter ind i 2018 og 2019.

Et af elementerne herfra er oprettelsen af et udviklingsselskab, der arbejder med at få etableret et Ferieresort ud mod Lillebælt – og det er fantastisk.

Ligeledes gennemgår Nordals Idrætscenter en større renovering, der fortsætter ind i 2018, og der arbejdes med at etablere en overdækket kunst græsbane, der giver bedre muligheder i de våde måneder for mange sportsgrene. Tiltag som Sønderborg Byråd bakker 100% op omkring.

Artiklen fortsætter under annoncen

Der er dog stadig nok at tage fat på, og for at kunne gøre dette med den rette fokus og prioritet, bør der laves en Masterplan over udviklingen af Nordborg By, Guderup og de tilstødende landsbyer. Det skal startes ved med drøftelser og involvering af borgere for at få etableret en facts base, der beskriver hvordan området sandsynligvis ser ud i 2025.

Baseret på disse facts udvikles der så en Masterplan for udviklingen af Nordals frem mod 2025.

Et spændende stykke arbejde, der nødvendigvis vil kræve professionel ekstern assistance, så vi vil få en plan der beskriver billedet og indeholder en prioritering af aktiviteter.

Artiklen fortsætter under annoncen

Herefter skal der findes finansiering.

Der er mange politiske forslag om udvidelse af vejen fra Bro til Danfoss, udflytning af arbejdspladser osv. Alt sammen muligheder, som måske kan blive relevante, men inden der træffes endelige beslutninger om nødvendige tiltag i denne forandringsproces, bør der i første omgang afsættes midler til gennemførelse af en ekstern analyse. På det grundlag sikrer vi, at der træffes de rigtige beslutninger.

Vi skal sikre at Nordals igen bliver et stærkt hjørne af Sønderborg Kommune.

21. juli 2024 Kultur, Gråsten

Se hvem der vandt cykelringridningen

21. juli 2024 Kultur

I en spændende finale i cykelringridningen lykkedes det igen Frederik Havkær at køre sejren i hus og han vandt en flot cykel. På en flot andenplads er Jeppe Baum og Emilia Svendgaard blev nummer tre. Alle cykelringridere fik en præmie. Her er der billeder fra cykelringridningen.

Læs mere...