Socialdemokratiet: Socialt udsatte får plads i valgkampen – vi deler papirroser ud

11. november 2017 KV2017

I den kommende uge deler Socialdemokratiet papirroser ud til fordel for Sønderborgs socialt udsatte. Roserne er produceret af udsatte familier i Red Barnet og Frelsens Hær. Borgmester Erik Lauritzen har besøgt de to organisationer for at lytte til deres historier og få forståelse for, hvordan livet er som socialt udsat i Sønderborg Kommune.

“Ved at komme tæt på Red Barnet og Frelsens Hær er det tydeligt for mig, at udfordringerne for de mest udsatte borgere i vores fællesskab, drukner i valgkampen. Vi er jo socialdemokrater, fordi vi vil et samfund, der tager hånd om de, der af den ene eller anden grund, er på vej ud af fællesskabet”, siger borgmesteren i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Formålet med papirroserne er, at borgere og politikere taler om og forholder sig til deres socialt udsatte medborgere og vil være med til at bakke op om en mere ambitiøs socialpolitik i Sønderborg Kommune.

Regeringens kontanthjælpsloft og ulighedsskabende politik presser de, der har mindst i vort samfund, mere og mere, hvilket giver store udfordringer for den enkelte, og for de børn, der rammes, ligesom det samfundsøkonomisk giver det store udfordringer for kommunerne, mener Erik Lauritzen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Derfor har socialdemokraterne i Sønderborg valgt at dedikere en uges valgkamp til at diskutere forholdene for kommunens socialt udsatte med borgerne og ønsker med kampagnen at sætte gang i en kulturændring og inspirere borgerne i kommunen til sammen med byrådet og kommunens ansatte at løfte vores sociale ansvar for mennesker i udsatte livssituationer.

“Det er vigtigt at få fokus på den gruppe, ligesom det er vigtigt, at der er et godt økonomisk grundlag, som vi sikrer ved at udvikle og skabe vækst, så vi kan tage ordentligt hånd om dem, der ikke selv kan klare livets udfordringer.

Artiklen fortsætter under annoncen

Endnu en styre ved papir-rosekampagnen er, at vi viser, at vi kan gøre en masse, når vi er sammen om det”, siger han.

Papirroserne bliver delt ud:

Mandag kl. 11:30 ved Borgen.

Onsdag kl. 11 ved Ulsnæs Centret

Fredag kl. 15 ved Brugsen i Høruphav

Skrevet af: Ole [email protected]
9. december 2023 Politik, Sønderborg

Økonomiudvalget skal tage stilling til Kommuneplan 2023 – 2035

9. december 2023 Politik

På onsdag skal Økonomiudvalget debattere og beslutte at godkende eller stemme imod Kommuneplanen, som rækker helt frem til 2035. Økonomiudvalget har tidligere besluttet at 14 perspektivområder til solceller og vindmøller skrives i Kommuneplan 2023-2035. På basis af drøftelser på temamøde fremlægger forvaltningen forslag til principper for vedvarende energiprojekter, VE-projekter – og dem skal Økonomiudvalget også […]

Læs mere...
>