Socialdemokratiet valgte klimavenlige rammer til sommergruppemødet

13. september 2020 Erhverv

Socialdemokratiets valg af sted for sommergruppemødet er meget mere klimavenligt end de Radikales og Konservative. Stedet var Benniksgaard Hotel og stedet har en god klimascore på 6,7. Med den valgte på menu til arrangementet udleder sommergruppemødet 64 kg CO2 per gæst per dag.

Det skriver Klimascore.com i en pressemeddelelse.

Stedet er mere klimavenligt, fordi de har gennemført og dokumenteret, at de benytter energi fra grønne energikilder til energiforsyning, udelukkende benytter LED-pærer, har en øget grad af affaldssortering og har ladestandere til elbiler.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Vi har sparet rigtig mange penge og CO2 ved at gennemfører klimatiltagene”. Men det stopper ikke her for det mindre, men ambitiøse hotel”, siger hotelejer Mads Friis og fortsætter:

”Vi ønsker at blive meget bedre og i efteråret skal vi fastlægge en ny klimaplan med klimascore.com”

I forhold til de Radikale og Konservative har Socialdemokratiet sparet 20 procent CO2.  Begge partier skal være på et gammelt slot uden dokumenteret klimatiltag langt væk fra grønne transportmuligheder.

Artiklen fortsætter under annoncen

Socialdemokratiet med Simon Kollerup i spidsen bakker om klimascore.com, som gør det muligt at vælge klimavenligt hotel og konference og spare på Danmarks CO2 udledning, samtidig med at hotelbranchen hjælpes med klimaværktøjer til at realisere klimavenlige og økonomiske gevinster.

”Initiativer som jeres klimahotelsøgemaskine kan medvirke til grøn omstilling og jeg sætter pris på, at I vil dele erfaringerne med udvikling af klima- og økonomiværktøjerne med mig”, skriver Simon Kollerup i et officielt brev.

Artiklen fortsætter under annoncen

Betyder det noget at vælge klimavenligt?

”Ja, for det er et samlet valg på mad, energi, transport, varer indkøb, service mde mere. Og det er et spørgsmål om det skal være et klimavenligt eller sort valg. Her vælger de fleste partier sort i dag”, siger René Jacobsen, stifter og direktør hos klimascore.com

I dag kan du halvere dit klimaaftryk ved at vælge et klimavenligt hotel, og det er uden at hotelprisen er dyrere.

“For mange virksomheder betyder det klimavenlige valg af hotel og konferencested CO2-besparelser på op mod én til flere produktionsfabrikker. Fordi det er uden at det koster ekstra, så er det en quick win til at realisere CO2-besparelser. Så ja, det betyder store CO2-besparelser også for partierne at vælge klimavenligt her”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Eksempel på regeringensstrategi 

Klimascore.com er et konkret eksempel på regeringsstrategi med økonomiskvækst samtidig med klimahensyn. Klimascore.com og klimaværktøjerne hjælper både hotel- og konferencebranchen med at optimere CO2-aftrykket og bundlinjen og det hjælper danskerne og erhvervsvirksomhederne med at spare CO2 direkte og få inspiration til klimavenlige tiltag hjemme.

 

Skrevet af: Redaktion [email protected]
10. december 2023 Kultur, Sønderborg

Masser af familier så deres børn optræde i Så’ det Jul i Alsion

10. december 2023 Kultur

Både lørdag og søndag eftermiddag havde alle børnene fra Sønderjysk Pigekor og Drengekor deres familier siddende på tilskuerpladserne i Alsions koncertsal, så de kunne opleve korets årlige julekoncert. Balletbørnene fra Sønderjysk Danseakademi havde, som pige- og drengekoret, også opbakning fra deres familier – og de kunne bare sætte sig og nyde korene, som fik opbakning […]

Læs mere...