Socialdemokratiet: Socialpolitikken er erstattet med arbejdsmarkedspolitik

6. november 2017 KV2017 Skrevet af: Ole Kæhler

Socialudvalgsformand Niels Ole Bennedsen, Socialdemokratiet, skriver:

Jeg oplever, at socialpolitik bliver et mere og mere nedprioriteret område i dagens Danmark. Mit indtryk er, at det efterhånden bliver mere og mere til en arbejdsmarkedspolitik.

Der er en holdning og en lovgivning, som efterhånden mener, at alle der har et socialt eller personligt problem, handicap eller sygdom, ja de skal bare ”rehabiliteres” og have et arbejde, så bliver de ”raske”.

Altså, rehabilitering er nøgleordet – så kan borgerne arbejde med sig selv.

Artiklen fortsætter under annoncen

Tanken om, at vi skal udvikle os hele livet og blive så selvhjulpne som muligt er sådan set god nok. Men det er ikke alle borgere, der bare kan selv – og det er her, at vi som offentlig social myndighed har en forpligtigelse til at kompensere for de handicap den enkelte har, altså sætte sig i borgerens sted og give den hjælp den enkelte har behov for.

Alle ved, at skal vi behandle alle lige, skal vi give dem forskellige tilbud og muligheder.

Kan vi ikke få lidt at den gamle holdning og lovgivning tilbage, og for den sags skyld den gamle sociale tilgang til hinanden – så det ikke er arbejdsmarkedspolitikken der er rammerne for socialpolitikken og den hjælp man kan få.

Artiklen fortsætter under annoncen

Socialpolitik er jo netop, at der skal skabes lige vilkår til alle, også de handicappede.

 

21. juli 2024 Kultur, Gråsten

Se hvem der vandt cykelringridningen

21. juli 2024 Kultur

I en spændende finale i cykelringridningen lykkedes det igen Frederik Havkær at køre sejren i hus og han vandt en flot cykel. På en flot andenplads er Jeppe Baum og Emilia Svendgaard blev nummer tre. Alle cykelringridere fik en præmie. Her er der billeder fra cykelringridningen.

Læs mere...