Socialt frikort er klar til brug fra i dag

2. januar 2019 REGIONALT

Borgere med eksempelvis misbrug, hjemløshed eller psykiske vanskeligheder får fra i dag mulighed for at få en fod ind på arbejdsmarkedet uden modregning og besvær.

Med det sociale frikort kan man fremover tage forefaldende arbejde eller mindre opgaver og tjene op til 20.000 skattefrit årligt.

”Vi skal gøre det let for den gruppe borgere, der lever på kanten af samfundet, at tjene lidt ekstra, når de har overskud til det. Med det sociale frikort går vi helt nye veje, og jeg er ikke i tvivl om, at selv nogle få timers arbejde vil betyde rigtig meget socialt for mange udsatte. Derfor er det også vigtigt, at frikortet betyder, at borgerne ikke bliver modregnet i andre ydelser, mens de arbejder i småjobs”, siger børne- og socialminister Mai Mercado i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

I praksis skal borgerne godkendes til et socialt frikort, og derefter er der fri adgang til at tage job. Dermed får virksomhederne også en mulighed for at få løst mindre opgaver og samtidig løfte et socialt ansvar uden en masse bureaukrati.

”Det betyder meget for et menneskes livskvalitet og stolthed at have et job og bidrage til samfundet. Med et socialt frikort bliver det nu nemmere og mindre bureaukratisk for udsatte borgere at få en fod inden for på arbejdsmarkedet. Samtidig kan virksomheder tage et socialt ansvar i deres lokalområde og få hjælp til mindre opgaver, som de i dag måske mangler folk til”, siger økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll-Bille.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
27. november 2021 Erhverv, Sønderborg

Sønderborg Vinen 2022 er med Tour de France-inspireret etiket

27. november 2021 Erhverv

Lørdag formiddag blev Sønderborg Vinen 2022 afsløret og det foregik helt efter traditionen med musik fra Sønderborg Garden og Ringriderfestens heroldere var også en del af festligheden, som foregik på Rådhuset. “Årets Sønderborgvin er udvalgt blandt 34 vine og det er medlemmer fra Ringriderkomiteen, der sammen med Wohlenberg, har smagt sig frem til den, som […]

Læs mere...