Socialudvalgsformanden: Vigtige byggerier er ikke alene dem på havnen i Sønderborg

14. november 2017 Gråsten

Socialudvalgsformand Niel Ole Bennedsen skriver:

I denne tid åbner og indvier vi nogle store og flotte byggerier på havnen i Sønderborg.

Af mindre tiltag, men ikke mindre betydningsfulde, åbner vi her først i det nye år, to bo-enheder for fysisk og psykiske udviklingshæmmede medborgere i Gråsten.

I det tidligere plejehjem, Christiansro, bliver der bygget om, så der kommer 12 boliger til vore unge udviklingshæmmede medborgere.

Boligerne vil få en kollegieagtig karakter.

Der bliver her mulighed for en billig midlertidig bolig, hvor unge udviklingshæmmede borgere kan bo, få botræning, støtte m.m. inden de skal ud og finde den rigtige bolig, der lige netop matcher deres behov.

Her kan man afprøve sig selv og få afklaret sine behov for hjælp og støtte, sammen med uddannet personale.

Er man under uddannelse, f.eks. i et af vore STU tilbud, og har herudover behov for et botilbud, eller ønsker man ”blot” at prøve sig selv af, inden den mere faste boform, så er her muligheden.

Ikke langt fra dette midlertidige botilbud, er en forældre gruppe, i samarbejde med Diakonsammenslutningen, nu også ved at være færdige med en mere permanent bo-enhed. ”Fjordbo”, til 16 udviklingshæmmede borgere, med en enestående placering, helt ude i vandkanten ved indsejlingen til Gråsten havn.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det glæder mig som socialudvalgsformand, at vi også på dette område udvikler vores kommune og tilbuddene til gruppen af handicappede medborgere.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
1. december 2022 Sønderborg, Frivillige

Vester Sottrup Frivillige Brandværn lukker – der er for få frivillige

1. december 2022 Sønderborg

Vester Sottrup Frivillige Brandværn, som har eksisteret i hele 76 år, har valgt at lukke stationen og opsige kontrakten om brandslukning i deres lokale slukningsområde. Alle borgere kan fortsat føle sig trygge, fordi området bliver dækket af andre brandværn. ”Vi har set os selv i øjnene og vi kan fremadrettet ikke overholde den kontrakt vi […]

Læs mere...