Socialudvalgsformanden: Vigtige byggerier er ikke alene dem på havnen i Sønderborg

14. november 2017 Gråsten

Socialudvalgsformand Niel Ole Bennedsen skriver:

I denne tid åbner og indvier vi nogle store og flotte byggerier på havnen i Sønderborg.

Af mindre tiltag, men ikke mindre betydningsfulde, åbner vi her først i det nye år, to bo-enheder for fysisk og psykiske udviklingshæmmede medborgere i Gråsten.

I det tidligere plejehjem, Christiansro, bliver der bygget om, så der kommer 12 boliger til vore unge udviklingshæmmede medborgere.

Boligerne vil få en kollegieagtig karakter.

Der bliver her mulighed for en billig midlertidig bolig, hvor unge udviklingshæmmede borgere kan bo, få botræning, støtte m.m. inden de skal ud og finde den rigtige bolig, der lige netop matcher deres behov.

Artiklen fortsætter under annoncen

Her kan man afprøve sig selv og få afklaret sine behov for hjælp og støtte, sammen med uddannet personale.

Er man under uddannelse, f.eks. i et af vore STU tilbud, og har herudover behov for et botilbud, eller ønsker man ”blot” at prøve sig selv af, inden den mere faste boform, så er her muligheden.

Ikke langt fra dette midlertidige botilbud, er en forældre gruppe, i samarbejde med Diakonsammenslutningen, nu også ved at være færdige med en mere permanent bo-enhed. ”Fjordbo”, til 16 udviklingshæmmede borgere, med en enestående placering, helt ude i vandkanten ved indsejlingen til Gråsten havn.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det glæder mig som socialudvalgsformand, at vi også på dette område udvikler vores kommune og tilbuddene til gruppen af handicappede medborgere.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
24. oktober 2021 KV21, Sønderborg

Venstre-kandidat skadet i valgkampen

24. oktober 2021 KV21

Lørdag var byrådskandidater og andre medlemmer af de politiske partier og lister ude og hænge valgplakater op. Sådan var det også for Venstre-manden Mads Hagen. “Ud for det Blå Gymnasium faldt jeg, da jeg kravlede ned fra stigen. Jeg troede, jeg var nede, da jeg manglede det sidste trin og det gjorde, at jeg faldt”, […]

Læs mere...