Sølandskabet på Nordals skal være naturpark

5. december 2019 Kultur

Der er otte naturparker i Danmark og tre pilotprojekter. Ingen af dem ligger i Sønderjylland – den nærmeste er Naturpark Lillebælt mellem kommunerne Kolding, Fredericia og Middelfart. Det vil Sønderborg Kommune gerne lave om på. Byrådet finder, at de genskabte søer Oldenor, Mjels Sø og Bundsø sammen med Oksbøl Skov tilsammen udgør et område, som lever op til kravene, som stilles til en naturpark: Den skal være særligt seværdigt på grund af sin natur, landskabet og kulturhistorien.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Sølandskabet og Oksbøl Skov har en spændende kulturhistorie med afvanding og genetablering, som har præget landbrug og landskab igennem årtier. Den genskabte natur og landskabet er helt enestående. Samtidig har vi oplevet en meget positiv imødekommenhed fra lodsejerne og foreningerne i området, så vi kan leve op til kravet om frivillighed, og så vil en udnævnelse til naturpark passe fantastisk ind i hele vores arbejde med at sætte Nordals på landkortet som feriedestination for mennesker, der holder af fred, ro og oplevelser i naturen”, siger formand for udvalget for Landdistrikter, Natur og Fødevarer, Charlotte Riis Engelbrecht i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sønderborg Kommune har været i dialog med Friluftsrådet, som allerede har tilkendegivet, at området opfylder kriterierne for at opnå kvalitetsstemplet “Dansk Naturpark”. Ud over lodsejerne har også repræsentanter fra landsbylaugene i Holm, Oksbøl/Broballe og Brandsbøl været inviteret til møder og har vist sig positive over for ideen. De største lodsejere i området er Aage V. Jensens Fond og Naturstyrelsen.

Der er allerede kig på med tiden at udvide området med en etape 2 omfattende området mellem sølandskabet, indsejlingen til Dyvig og Als Fjord. Men også dette vil være betinget af, at lodsejerne vil være med.

Artiklen fortsætter under annoncen

Kvalitetsmærkningen “naturpark” kan anvendes i markedsføring, men har også betydning, når fx fonde søges om penge til forskellige projekter.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
24. juni 2021 Politik, Sønderborg

Frode Sørensen vender tilbage til Byrådet som vikar

24. juni 2021 Politik

Byrådsmedlem Jesper Smaling fra Socialdemokratiet går på barselsorlov fra fredag og frem til den 10. august og så skal der en vikar på banen. Det bliver tidligere formand for Teknik- og Miljøudvalget Frode Sørensen, som skal afløse Jesper Smaling. Inden Frode Sørensen kan kalde sig ‘midlertidigt byrådsmedlem’, skal det siddende Byråd godkende, at han vikarierer. […]

Læs mere...