Sølandskabet på Nordals skal være naturpark

5. december 2019 Kultur

Der er otte naturparker i Danmark og tre pilotprojekter. Ingen af dem ligger i Sønderjylland – den nærmeste er Naturpark Lillebælt mellem kommunerne Kolding, Fredericia og Middelfart. Det vil Sønderborg Kommune gerne lave om på. Byrådet finder, at de genskabte søer Oldenor, Mjels Sø og Bundsø sammen med Oksbøl Skov tilsammen udgør et område, som lever op til kravene, som stilles til en naturpark: Den skal være særligt seværdigt på grund af sin natur, landskabet og kulturhistorien.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Sølandskabet og Oksbøl Skov har en spændende kulturhistorie med afvanding og genetablering, som har præget landbrug og landskab igennem årtier. Den genskabte natur og landskabet er helt enestående. Samtidig har vi oplevet en meget positiv imødekommenhed fra lodsejerne og foreningerne i området, så vi kan leve op til kravet om frivillighed, og så vil en udnævnelse til naturpark passe fantastisk ind i hele vores arbejde med at sætte Nordals på landkortet som feriedestination for mennesker, der holder af fred, ro og oplevelser i naturen”, siger formand for udvalget for Landdistrikter, Natur og Fødevarer, Charlotte Riis Engelbrecht i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sønderborg Kommune har været i dialog med Friluftsrådet, som allerede har tilkendegivet, at området opfylder kriterierne for at opnå kvalitetsstemplet “Dansk Naturpark”. Ud over lodsejerne har også repræsentanter fra landsbylaugene i Holm, Oksbøl/Broballe og Brandsbøl været inviteret til møder og har vist sig positive over for ideen. De største lodsejere i området er Aage V. Jensens Fond og Naturstyrelsen.

Der er allerede kig på med tiden at udvide området med en etape 2 omfattende området mellem sølandskabet, indsejlingen til Dyvig og Als Fjord. Men også dette vil være betinget af, at lodsejerne vil være med.

Artiklen fortsætter under annoncen

Kvalitetsmærkningen “naturpark” kan anvendes i markedsføring, men har også betydning, når fx fonde søges om penge til forskellige projekter.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
29. juni 2022 Augustenborg, Erhverv

Nyd et godt glas vin og aftensolen på terrassen ved Augustenborg_Project

29. juni 2022 Augustenborg

På fredag åbnes dørene til den splinternye vinbar, A_Terracce, hos Augustenborg_Project på Palævej i Augustenborg, hvor franske sommeliers er klar til at guide gæsterne frem til de allerbedste smagsoplevelser. “I den kommende weekend gør vi ekstra meget ud af franske vine og det skyldes selvfølgelig, at Tour de France kommer til Sønderborg og fremover handler […]

Læs mere...