Søndag trædes Vi Cykler til Arbejde i gang

29. april 2022 Samfund

Det vælter ind med tilmeldinger til VI CYKLER TIL ARBEJDE. Kampagnen bakker op om en sundere og mere klimavenlig livsstil.

Deltager man i VI CYKLER TIL ARBEJDE kan man vinde el-cykler til hele holdet, restaurantoplevelser, cykeltøj, termoflasker, t-shirts og meget mere. Men de største gevinster ved at cykle, er et bedre helbred, mindre CO2-udledning og penge sparet på transport.

Kampagnen starter på søndag, og jo mere man cykler, jo større er holdets chance for at vinde nogle af de mange præmier. Tilmeldingen er åben hele maj måned, så der er også plads til ’late joiners’.

Artiklen fortsætter under annoncen

Man tilmelder sig i hold på 2-16 kollegaer på www.vcta.dk.

”Der er så utrolig meget godt at vinde ved at bruge cyklen som det foretrukne transportmiddel. Den daglige motion og friske luft gør en helt afgørende forskel for både den fysiske og mentale sundhed. Kampagnen VI CYKLER TIL ARBEJDE foregår i hold, og på den måde er der også både fællesskab og opbakning at hente fra kollegerne. Og endelig er cyklen uden sammenligning den mest bæredygtige måde vi kan transportere os på. Man ser flere og flere el-cykler på cykelstierne, og hjælpemotoren kan helt sikkert gøre cykling til en mere realistisk og overkommelig transportform for flere, især hvis man bor eller arbejde i landdistrikterne, og har lidt længere til arbejde”, siger borgmester Erik Lauritzen i en pressemeddelelse

Artiklen fortsætter under annoncen

Sønderborg Kommune arbejder målrettet med omstillingen til mere bæredygtige transportformer, og hverdagscykling er en af de løsninger, der står øverst på listen, og som kræver en stor adfærdsændring i befolkningen.

”Vi er godt på vej, og tanken om at cykle for eksempel til arbejde, er ikke fjern for vores borgere. Vi har i flere år ligget på 2. pladsen i Region Syddanmark i forholdet til antallet af deltagere i VI CYKLER TIL ARBEJDE – kun overgået af Odense Kommune, hvor afstandene og bytrafikken gør det endnu lettere for flere at vælge cyklen som transportmiddel. Vi er en cykelkommune, og det oplever vi også nu, hvor vi tæller ned til den helt store cykelfest 3. juli”, siger borgmester Erik Lauritzen.

Artiklen fortsætter under annoncen

I Sønderborg Kommune er der gratis fælles morgenmad til deltagerne i VI CYKLER TIL ARBEJDE i Guderup, Gråsten og Sønderborg. Her kan man starte med en kop varm velduftende baristakaffe eller te, kakao og en friskbagt croissant i den helt rigtige tour-ånd.

Første morgenmadsarrangement er allerede på onsdag den 4. maj kl. 6-8.30 på torvet i Guderup. Her deltager borgmester Erik Lauritzen. Den 11. maj er der morgenmad i Sønderborg på Rønhaveplads med deltagelse af formand for Sundhedsudvalget Didde Lauritzen og den 18. maj er det på torvet i Gråsten, hvor formand for Udvalget for Erhverv og Grøn Vækst Kjeld Stærk kommer og hilser på cyklisterne.

Artiklen fortsætter under annoncen

Derudover er der et afslutningsevent for alle deltagere den 14. juni kl. 17-20. Det foregår på EUC Syd i Sønderborg. Her kåres de lokale vindere, der har haft flest cykeldage, og så sørger Cykeldrengene for underholdning.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
23. maj 2022 Kultur, Sønderborg

Se hvem der får en skulptur fra WoodSculpture

23. maj 2022 Kultur

Efter to års undtagelsestilstand med restriktioner er træskærersymposiet, WoodSculpture, nu tilbage i vante gænge. Arrangørerne bag begivenheden har netop valgt de ti modtagere, der i år kan modtage en skulptur. Der blev lagt særlig vægt på geografisk spredning, så flest mulige borgere får glæde af en skulptur. ”Jeg glæder mig over, hvor mange ansøgninger, vi […]

Læs mere...