Sønderborg, Aabenraa og Flensborg satser på grænseoverskridende Landesgartenschau i 2020

26. oktober 2017 Politik Skrevet af: Ole Kæhler

Det grænseoverskridende samarbejde er blevet intensiveret i de senere år og kulminerede, da Sønderjylland-Schleswig i fællesskab kandiderede til at blive Europæisk Kulturhovedstad i 2017. Nu har de dansk-tyske parter igen slået kræfterne sammen og forsøger, at blive vært for et stort Landesgartenschau i 2020 ved Flensborg Fjord og med Gråsten som omdrejningspunkt.

Det er Sønderborg og Aabenraa kommune samt Flensborg By, der er gået sammen om projektet. I første omgang skal der laves en fælles InterReg-ansøgning.

Artiklen fortsætter under annoncen

En væsentlig anledning til at holde den grænseoverskridende regionale haveudstilling i Gråsten og ved Flensborg Fjord i 2020 er 100-året for folkeafstemningerne i 1920, der dannede grundlag for grænsedragningen mellem Danmark og Tyskland. Et fælles Landesgartenschau 2020 i Gråsten vil udgøre et nyt skridt i det grænseoverskridende samarbejde og endnu en anerkendelse af det fredelige samarbejde mellem flertal og mindretal på begge sider af grænsen, skriver Sønderborg Kommune i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hvis det lykkes at blive vært for et Landesgartenschau i 2020 forventer de tre samarbejdspartnere, at der vil komme en række positive og vedvarende effekter. Der vil bl.a. blive satset på et tæt samarbejde om udviklingen af bæredygtig turisme ved Flensborg Fjord.

23. juli 2024 Erhverv, Gråsten

Messedeltagere skal opdage hvor skønt her er

23. juli 2024 Erhverv

De fire sønderjyske kommuner, Sønderborg, Aabenraa, Tønder og Haderslev, har slået sig sammen om den første, fælles sønderjyske bosætnings- og jobmesse, ‘Bo- og Jobmessen Sønderjylland’. Den foregår fredag den 13. september kl. 12-15 i Ahlmannsparken i Gråsten. “Når vi er med i messen, så er det ganske enkelt for at fortælle, der ikke findes mange […]

Læs mere...