Sønderborg, Aabenraa og Flensborg satser på grænseoverskridende Landesgartenschau i 2020

26. oktober 2017 Uncategorized

Det grænseoverskridende samarbejde er blevet intensiveret i de senere år og kulminerede, da Sønderjylland-Schleswig i fællesskab kandiderede til at blive Europæisk Kulturhovedstad i 2017. Nu har de dansk-tyske parter igen slået kræfterne sammen og forsøger, at blive vært for et stort Landesgartenschau i 2020 ved Flensborg Fjord og med Gråsten som omdrejningspunkt.

Det er Sønderborg og Aabenraa kommune samt Flensborg By, der er gået sammen om projektet. I første omgang skal der laves en fælles InterReg-ansøgning.

Artiklen fortsætter under annoncen

En væsentlig anledning til at holde den grænseoverskridende regionale haveudstilling i Gråsten og ved Flensborg Fjord i 2020 er 100-året for folkeafstemningerne i 1920, der dannede grundlag for grænsedragningen mellem Danmark og Tyskland. Et fælles Landesgartenschau 2020 i Gråsten vil udgøre et nyt skridt i det grænseoverskridende samarbejde og endnu en anerkendelse af det fredelige samarbejde mellem flertal og mindretal på begge sider af grænsen, skriver Sønderborg Kommune i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hvis det lykkes at blive vært for et Landesgartenschau i 2020 forventer de tre samarbejdspartnere, at der vil komme en række positive og vedvarende effekter. Der vil bl.a. blive satset på et tæt samarbejde om udviklingen af bæredygtig turisme ved Flensborg Fjord.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
27. september 2022 Sønderborg, Frivillige

Mandag var fire håndboldspillere på køkkenholdet

27. september 2022 Sønderborg

Mandag eftermiddag mødtes en gruppe børn og frivillige fra Ungdommens Røde Kors med fire af de seje håndboldspillere SønderjyskEs herrehold og det gjorde de for at hygge sig med at lave mad og spise sammen. SønderborgNYT fangede håndboldspilleren Rasmus Bech og ‘køkkenpigen’ Cecilie, som fortalte, hvilke opgaver, som de havde fået. “Vi har hakket chokolade, […]

Læs mere...