Sønderborg: Årets AmatørKulturKommune

21. august 2015 Sundeved

Vækstlaget inden for kunst og kultur og amatørkunstnere får rigtigt gode rammer og vilkår af Sønderborg Kommune.

Det blev fredag slået fast ved Kulturmødet på Mors 2015, da Sønderborg Kommune modtog prisen Årets AmatørKulturKommune i konkurrence med to andre i finalefeltet: Varde og Guldborgsund.

Stephan Kleinschmidt takker de amnge frivillige kultur-dyrkere. Uden dem: Ingen pris.

Stephan Kleinschmidt takker de amnge frivillige kultur-dyrkere. Uden dem: Ingen pris.

Artiklen fortsætter under annoncen

Formanden for Alskoret, Linda Petersen, var med til at modtage prisen. Hun har uden kommunens vidende i foråret indstillet Sønderborg til prisen. Og hun har medvirket i en nomineringsfilm sammen med Det Lille Teater i Gråsten, skriver Sønderborg Kommune i en pressemeddelelse.

Formanden for Udvalget for Kulturel- og Regional Udvikling, Stephan Kleinschmidt, holdt takketalen:

“For mig slår det fast, at vi ér en kulturby. Det er vi først og fremmest igennem alle vores aktive borgere, som er dybt engagerede i de fællesskaber, hvor de samles om kultur. Det er amatørteater, det er subkulturen og det er ikke mindst en masse kor og orkestre. Ja, en hel masse foreninger og grupperinger, som er sammen om at skabe oplevelser. De beriger vores område og skaber mangfoldighed”, sagde Stephan Kleinschmidt blandt andet og fortsatte:

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vi er ikke en storby, og mange opfatter Sønderborg som fjernt beliggende. Men hvad er problemet? Vi har tætte netværk, som skaber fantastiske ting sammen, og som er en hjørnesten i den tårnhøje livskvalitet, vi generelt synes, at vi har i vores område”, sagde Stephan Kleinschmidt med tak til alle kommunens amatører:

“Det her er jo først og fremmest jeres pris. I er vores bedste ambassadører”.

Bag prisen står organisationerne AKKS – Amatørernes Kunst & Kultur Samråd og DATS

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk