Sønderborg ansætter en veterankoordinator

14. december 2015 Uddannelse

Sønderborg Kommune har besluttet at ansætte en veterankoordinator, som skal være med til at sikre, at veteraner, der har været udsendt på internationale fredsbevarende opgaver, bevarer tilknytningen til arbejdsmarkedet. Artiklen fortsætter under annoncen

jpe” alt=”images” width=”276″ height=”183″ />

Sønderjylland er hjemsted for en del af de veteraner, der har gjort tjeneste i verdens brændpunkter i løbet af de seneste årtier – veteraner, der har været udsendt af Forsvaret, Politiet, Beredskabskorpset og som sundhedsfagligt personale, skriver Sønderborg Kommune i en pressemeddelelse.

Foreningen Sønderborg Veteranrefugium arbejder netop nu på at oprette et fristed for veteraner og pårørende, hvor der i trygge rammer kan sættes fokus på de udfordringer, som denne gruppe oplever.

Kerneopgaverne for den kommende veterankoordinator, som forankres i Jobcenter Sønderborg, bliver derfor at netværke bredt – også med de øvrige sønderjyske kommuner – og kompetenceudvikle jobkonsulenterne i jobcentrene, så de er klædt på til at spotte de veteraner, som har brug for støtte i deres jobsøgning.

Desuden skal der udvikles konkrete indsatser til veteranerne.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk