Sønderborg: Apina er en lokal iværksætter-succes i 3D

20. februar 2014 Erhverv

Når kreative sjæle skal udvikle en idé fra tanke til produkt, så kan der sagtens gå et år eller mere. Og for de teknisk dygtige mennesker i virksomheden Apina tog det også sin tid fra de havde ideen til en 3D-printer lavet i genbrugsmaterialer til den stod fiks og færdig ved siden af arbejdsmodellen.

Grace Nelie Macura og Behnem Chaboki med en fiks og færdig 3D-printer.

Grace Nelie Macura og Behnem Chaboki med en fiks og færdig 3D-printer.

Med en 3D-printer printer du ikke et billede af eksempelvis en kop. Du printer en fysisk kop, som du kan drikke kaffe af.

Apina er allerede i gang med at sælge de nye yderst miljøvenlige 3D-printere til Københavns Kommune, hvor det bliver en række skoler, der skal have gavn og glæde af dem.

– Vi har lavet printere af genbrugsmaterialer og de printer selvfølgelig videre i samme ånd. Nemlig i genbrugsmaterialer, lyder det fra teamet bag Apina.

Apina er en Sønderborg-virksomhed og det står urokkeligt fast, at postnummeret ikke skal skiftes.

En af arbejdsmodellerne blev flot pyntet med Apinas logo.

En af arbejdsmodellerne blev flot pyntet med Apinas logo.

– Det er meget vigtigt for os, at vi bliver i Sønderborg og benytter lokal arbejdskraft. Det slår  holdet fast overfor Sønderborg Nyt.

Navnet Apina er importeret fra Finland og betyder: Abe.

Måske er det nøje valgt, fordi de kreative mennesker bliver som legesyge aber, når ny teknik skal udtænkes og virkeliggøres.

Apina vil ikke blot producere deres 3D-printere og sælge flest muligt. Der skal følges op med supergod service og support, så et køb på alle måder bidrager til den gode oplevelse.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk