Sønderborg: Apina er en lokal iværksætter-succes i 3D

20. februar 2014 Erhverv

Når kreative sjæle skal udvikle en idé fra tanke til produkt, så kan der sagtens gå et år eller mere. Og for de teknisk dygtige mennesker i virksomheden Apina tog det også sin tid fra de havde ideen til en 3D-printer lavet i genbrugsmaterialer til den stod fiks og færdig ved siden af arbejdsmodellen.

Grace Nelie Macura og Behnem Chaboki med en fiks og færdig 3D-printer.

Grace Nelie Macura og Behnem Chaboki med en fiks og færdig 3D-printer.

Artiklen fortsætter under annoncen

Med en 3D-printer printer du ikke et billede af eksempelvis en kop. Du printer en fysisk kop, som du kan drikke kaffe af.

Apina er allerede i gang med at sælge de nye yderst miljøvenlige 3D-printere til Københavns Kommune, hvor det bliver en række skoler, der skal have gavn og glæde af dem.

– Vi har lavet printere af genbrugsmaterialer og de printer selvfølgelig videre i samme ånd. Nemlig i genbrugsmaterialer, lyder det fra teamet bag Apina.

Apina er en Sønderborg-virksomhed og det står urokkeligt fast, at postnummeret ikke skal skiftes.

Artiklen fortsætter under annoncen

En af arbejdsmodellerne blev flot pyntet med Apinas logo.

En af arbejdsmodellerne blev flot pyntet med Apinas logo.

– Det er meget vigtigt for os, at vi bliver i Sønderborg og benytter lokal arbejdskraft. Det slår  holdet fast overfor Sønderborg Nyt.

Artiklen fortsætter under annoncen

Navnet Apina er importeret fra Finland og betyder: Abe.

Måske er det nøje valgt, fordi de kreative mennesker bliver som legesyge aber, når ny teknik skal udtænkes og virkeliggøres.

Apina vil ikke blot producere deres 3D-printere og sælge flest muligt. Der skal følges op med supergod service og support, så et køb på alle måder bidrager til den gode oplevelse.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
24. september 2021 Politik, Sønderborg

Når det gælder penge til Arne-pension venter borgmesteren på KL

24. september 2021 Politik

Borgmester Erik Lauritzen har bemærket, at regeringen lægger op til, at det er ved at skrue på indsatsen på at hjælpe unge i arbejde, der skal findes penge til at finansere den kommunale del af Arne-pensionen. “Men først skal regeringen forhandle med KL og først derefter kan vi sige, hvor regeringen foreslår, vi skal finde […]

Læs mere...