Sønderborg: Apina er en lokal iværksætter-succes i 3D

20. februar 2014 Erhverv

Når kreative sjæle skal udvikle en idé fra tanke til produkt, så kan der sagtens gå et år eller mere. Og for de teknisk dygtige mennesker i virksomheden Apina tog det også sin tid fra de havde ideen til en 3D-printer lavet i genbrugsmaterialer til den stod fiks og færdig ved siden af arbejdsmodellen.

Grace Nelie Macura og Behnem Chaboki med en fiks og færdig 3D-printer.

Grace Nelie Macura og Behnem Chaboki med en fiks og færdig 3D-printer.

Artiklen fortsætter under annoncen

Med en 3D-printer printer du ikke et billede af eksempelvis en kop. Du printer en fysisk kop, som du kan drikke kaffe af.

Apina er allerede i gang med at sælge de nye yderst miljøvenlige 3D-printere til Københavns Kommune, hvor det bliver en række skoler, der skal have gavn og glæde af dem.

– Vi har lavet printere af genbrugsmaterialer og de printer selvfølgelig videre i samme ånd. Nemlig i genbrugsmaterialer, lyder det fra teamet bag Apina.

Apina er en Sønderborg-virksomhed og det står urokkeligt fast, at postnummeret ikke skal skiftes.

Artiklen fortsætter under annoncen

En af arbejdsmodellerne blev flot pyntet med Apinas logo.

En af arbejdsmodellerne blev flot pyntet med Apinas logo.

– Det er meget vigtigt for os, at vi bliver i Sønderborg og benytter lokal arbejdskraft. Det slår  holdet fast overfor Sønderborg Nyt.

Artiklen fortsætter under annoncen

Navnet Apina er importeret fra Finland og betyder: Abe.

Måske er det nøje valgt, fordi de kreative mennesker bliver som legesyge aber, når ny teknik skal udtænkes og virkeliggøres.

Apina vil ikke blot producere deres 3D-printere og sælge flest muligt. Der skal følges op med supergod service og support, så et køb på alle måder bidrager til den gode oplevelse.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
28. september 2022 Politik, Sønderborg

Byrådsmedlem Jesper Smaling vil ha’ orlov fra Byrådet

28. september 2022 Politik

Byrådsmedlem Jesper Smaling fra Socialdemokratiet beder om grønt lys til at holde forældreorlov i perioden fra 7. november og året ud. Forældreorlov er en gyldig hindring for varetagelsen af hvervet som byråds- og udvalgsmedlem. Jesper Kock vil i den mellemliggende periode blive indkaldt som stedfortræder. Det er Byrådet, som byrådsmødet onsdag eftermiddag skal sige god […]

Læs mere...