Sønderborg Breakdown – med de dygtigste af de dygtige

30. maj 2015 Sønderborg

Det vokser sig større og større, Sønderborg Breakdown.

6. juni samles nogle af Danmarks bedste skateboardere, BMX’ere, breakdancere, graffiti- og slacklinekunstnere til det tredje Breakdown af slagsen.

I år har arrangementet vokset sig så stort, at det indtager hele Slotsbakken i Sønderborg, når der skal springes 1781363_511600925626926_646867597_o-300x200gennem brændende ringe, laves halsbrækkende stunts hen over biler og foretages det mest imponerende afsæt med BMX-cykel direkte ud i Alssund. Det er også muligt for publikum selv at prøve kræfter med nogle af disciplinerne i lidt mindre risikabel skala.

Artiklen fortsætter under annoncen

Entreen er gratis.

“Det bliver vildt fedt. Der bliver bygget baner af gamle biler og forskellige ramper på Slotsbakken. Der bliver masser at se på, for deltagerne er vildt dygtige. Flere af disciplinerne bygger på pricemoney, det vil sige pengepræmier i den pæne størrelse til vinderne. Netop det er med til at løfte Sønderborg-eventen op i en superliga og viser, at man tager det her alvorligt. Det viser også, hvor stor Breakdown er blevet”, siger Lykke Stine Farre, ungekoordinator for Sønderborg Kommune, der er medarrangør.

Artiklen fortsætter under annoncen

David Lautrup er ophavsmand

Ophavsmand til Sønderborg Breakdown er David Lautrup, der bor i Sønderborg og er en af Danmarks ubestridt 1899658_511600898960262_623117973_o-300x200dygtigste b-boys, det vil sige breakdancer. Han har et alsidigt netværk og kunne allerede sidste år trække streetkulturens dansktop til Sønderborg. I 2015 fangede han kommunens interesse for arrangementet, der dermed kunne rykke ud på en af Sønderborgs mest centrale adresser og vokse sig endnu større.

Artiklen fortsætter under annoncen

Åbning på to hjul

BMX’erne åbner festen på Slotsbakken klokken 11, inden skaterne overtager scenen klokken 14.30. Klokken 17.30 tager BMX’erne en tur i det våde element, når der er lake jump direkte ud i Alssund. Det drejer sig her om at lave så mange kunster, inden menneske og cykel rammer sundet med et plask. Skaterne står ikke tilbage for cyklerne klokken 19.30, når de springer gennem en ring med ild i.

Fra klokken 20 og frem til midnat fortsætter Breakdowns konkurrencer på Sønderborghus med breakdance battle. Som en sjældenhed i denne type konkurrencer vil musikken denne aften blive fremført live af bands fra Danmark og New York. Normalt nøjes man med DJ’s. Også her er der gratis entré.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sønderborg Breakdown er et samarbejde mellem Sønderborg Idrætshøjskole, Sønderborg Skatehal, Flensborg Sportspiraten og Sønderborg Kommunes Center for Kultur.

Nul biltrafik

Breakdowns mangfoldige aktiviteter betyder, at hele Slotsbakken og dele af Sønderbro, Brogade, Bjerggade og Søndergade vil være spærret for kørsel. Hele Slotsbakken fra men ikke inklusiv indkørselen til Sønderborg Slot indtil men ikke inklusiv indkørselen til Slotsgade er spærret for bilkørsel og parkering i tidsrummet 5. juni klokken 18 til 6. juni klokken 23.trafik

Artiklen fortsætter under annoncen

Flere steder spærres kortvarigt af lørdag aften. 6. juni klokken 17 – 21 er hele Brogade spærret, hvilket spærrer for gennem- og udkørsel fra Sønderbro, Sønder Havnegade, Søndergade, Bjerggade, Christian den 2.s Gade og Store Rådhusgade. Det spærrer også for al ind- og udkørsel til parkeringspladsen på Slotskajen ved Sønderborg Slot klokken 17.30 – 20.30.

Beboere i området har fået brev om afspærringerne, og Sønderborg Kommune skilter med spærringerne og henviser til, hvordan man nemmest kører udenom.

 

 

 

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
28. juli 2021 Erhverv, Sønderborg

Snart kommer der nye cyklister på veje og stier

28. juli 2021 Erhverv

Skolestart er ensbetydende med nye cyklister på veje og stier i Sønderborg. Loven tillader seks-årige børn at køre selv, men kender dit barn færdselsreglerne godt nok? Kan det manøvrere cyklen 100 procent, og har det overhovedet det rigtige udstyr? “Først af alt skal man sørge for, at ens barn har en god cykel, hvor der […]

Læs mere...