Sønderborg: Dagkirurgien og afdelingen for øjensygdomme er med i strejkevarsel

24. april 2021 Erhverv

Dansk Sygeplejeråd har udsendt strejkevarsel, som i givet fald kommer til at berøre dagkirurgien og afdelingen for øjensygdomme på Sønderborg Sygehus.

Bliver strejken en realitet, betyder det, at 10 procent af sygeplejerskerne i landets kommuner og regioner skal strejke fra og med den 21 maj.

Formanden for sundhedsudvalget i Region Syddanmark, Poul-Erik Svendsen håber ikke, at sygeplejerskerne kommer til at strejke.

Strejken er sat til at begynde natten mellem torsdag 20 maj og fredag 21 maj og frem til det tidspunkt er der  mulighed for, at parterne finder en løsning, så der ikke bliver behov for at strejke.

Artiklen fortsætter under annoncen

“En strejke lige nu vil være meget uheldigt og det har vi slet ikke brug for”, siger Poul-Erik Svendsen til SønderborgNYT. Han fortæller, at det er Danske Regioner, som skal forsøge at forhandle en aftale med sygeplejerskerne på plads.

“Jeg er sikker på, der bliver forhandlet igen, men om det ender med en strejke er selvfølgelig svært at sige noget om, for sygeplejerskerne er frustrerede”, siger han.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
22. oktober 2021 KV21, REGIONALT, Debat

Regionsrådsvalg: Iltsvind kræver handling fra begge sider af Lillebælt

22. oktober 2021 KV21

Regionsrådskandidat Nils Sjøberg, Radikale Venstre, skriver: Iltsvindet i den sydlige del af Lillebælt ved Als har aldrig været mere alvorlig end nu. Den 1. oktober oplyste National Center for Miljø og Energi, at iltsvindet nu, i efteråret 2021, er det største i mange år. Og det, mens temperaturerne, som ellers er en afgørende faktor i […]

Læs mere...