Sønderborg Destillery vinder deres fjerde guldmedalje

Morten Høgh og Carsten Adamczyk. Pressefoto
Morten Høgh og Carsten Adamczyk. Pressefoto
30. juni 2021 Erhverv Skrevet af: Redaktion

Sønderborg Distillery er måske landets mindste destilleri, men det holder dem ikke fra igen og igen i at høste medaljer og hæder for deres økologiske gin, der er opkaldt efter historiske byer på den sønderjyske hjemstavn.

Kun 30 kvadratmeter har de to gin-iværksættere Carsten Adamczyk og Morten Høgh til at boltre sig på, når de i fritiden destillerer sprit og botanicals til 100 procent økologisk, premiumgin. Det har dog ikke sænket kvaliteten af deres arbejde. Selvom blusset og kobberkedlerne kun tages i brug i fritiden, er det sønderjyske håndværk alligevel blevet bemærket både herhjemme og i udlandet. Faktisk har de – siden deres start i 2018 – hevet foreløbig 19 medaljer hjem.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det skriver det lille destilleri i en pressemeddelelse.

Der er ingen tvivl om, at 2021 har været et godt år for det lille destilleri i Sønderborg. Deres Sønderborg Gin, der er dobbelt-destilleret og klassisk i udtrykket med noter af enebær, koriander og friske citrusnuancer, hev en guldmedalje hjem til samlingen ved den omfangsrige World Gin Awards – tilmed fik Sønderborg Distillery overrakt prisen for bedste danske London Dry Gin i samme ombæring af dommerpanelet.

I dag, onsdag, kunne Sønderborg Gin så igen hive en guldmedalje hjem, den fjerde i rækken, denne gang fra den anerkendte konkurrence International Wine & Spirit Competition i London. Med hele 95 ud af 100 point mulige fik Sønderborg Gin samtidig den højeste rating af alle danske deltagere i kategorien Gin, og kan sidestille sig med nogle af de allerstørste og anerkendte destillerier i verden.

Artiklen fortsætter under annoncen

Bag de mange udmærkelser ligger et utal af eksperimenter, fortæller Morten Høgh passioneret.

”Vi er jo lidt nørdede. Men derudover har vi hele tiden været af den overbevisning, at vi kun skulle lave god, smagfuld gin – som i øvrigt også kan drikkes rent – i stedet for bare at sprøjte en masse flasker ud på markedet. Vi vil ikke gå på kompromis med den gode smagsoplevelse”.

”Det er ikke så meget antallet af medaljer vi har vundet, men mere det, at vi kan se, at der er en rød tråd ved at vi konsekvent vinder uanset hvilken konkurrence vi deltager i. For os betyder det meget mere, at vi selv synes godt om det, vi laver og vi kan se vores kunder nyder vores produkter”, fortsætter Carsten Adamczyk.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det lokale destilleri takker alle, der har bakket op og støttet dem undervejs.

25. april 2024 112, Sønderborg

Brand i grillbaren Hos Jesper

25. april 2024 112

Onsdag aften ved 23-tiden var der brand i grillbaren Hos Jesper tæt ved Rutebilstationen. “Der var nogle unge gutter, som havde ringet til mig og sagt, at det røg fra grillbaren, så jeg skyndte mig herhen”, siger Jesper Sørensen til SønderborgNYT. Da han åbnede døren væltede røgen ud og han skyndte sig at lukke igen […]

Læs mere...