Sønderborg er et mekka for oplevelser i naturen – også for handicappede

30. oktober 2020 Samfund

Med over 250 km kystlinje, dejlige strande, skove, bakker og marker er Sønderborg Kommune fra naturens hånd velsignet med utallige muligheder for oplevelser og gode øjeblikke i naturen. Naturen er en af kommunens største attraktioner, når man spørger turisterne. Men flere skal vide, at naturen også er tilgængelig og kan nydes og bruges, når man har funktionsnedsættelse som for gangbesvær eller er afhængig af en kørestol.

Det gælder både kommunens egne borgere og turister.

”Vi vil styrke fortællingen om, at man sagtens kan tage ud og nyde naturen i kommunen, selv om man fx har problemer med at gå. Alle har ret til oplevelser i naturen, og den målsætning har vi ekstra fokus på, mens vi udvikler Kær Vestermark”, siger formand for Social- og Seniorudvalget, Preben Storm.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Vi har besluttet, at Kær Vestermark skal være ”Center for Verdensmål” – Verdensmålenes overskrift er ’Leave no one behind’. Altså: efterlad igen – og det er en inkluderende tankegang, som skal vise vejen for at skabe adgang for alle, også i naturen”, siger formanden i en pressemeddelelse.

Derfor samles en arbejdsgruppe med repræsentanter fra Handicaprådet, Naturvejlederne Sønderborg og Center for Verdensmål. Gruppen skal lave informationsmateriale, der både fysisk og virtuelt fortæller om mulighederne og viser vej til dem.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
20. juni 2021 Kultur, Gråsten

Gråsten: WoodSculpture-ugen er begyndt

20. juni 2021 Kultur

Søndag kom der gang i WoodSculpture på havnen i Gråsten og her skal syv kunstnere arbejde på en fælles skulptur, hvor seks af dem laver hver en del, som til sidst sættes sammen, så der bliver een skulptur. Det er Kestutis Krasauskas fra Litauen har tegnet den skulptur, som han sammen med en flok billedhuggere […]

Læs mere...