Sønderborg er først i Europa når det gælder miljørigtige kundekurve

21. januar 2021 Erhverv
Direktørerne Lars G. Andersen og René Elgaard
Direktørerne Lars G. Andersen og René Elgaard

I Kvickly og ni andre af Brugsforeningen for Als og Sundeveds butikker er der kommet nye kundekurve og de er lavet af plastic, som er samlet ind i europæiske byer og havne.

Det er altså et bæredygtigt valg, som Brugsen for Als og Sundeved, BALS, har taget, da de sagde ja tak til ACCA, som har sat recycle-kundekurve i produktion i Spanien. Tanken er, at de miljørigtige vogne skal bredes ud til alle supermarkeder i hele Europa.

“Og det betyder for os, at hele Europa skal kigge mod Sønderborg, når de skal vide noget om, hvordan de nye kundevogne virker i butikkerne”, siger direktør Lars G. Andersen fra BALS.

Artiklen fortsætter under annoncen

ACCA skilter med, at kundekurvene er lavet af 95 procent genbrugsplast.

“Vi kan ikke sige 100 procent, fordi hjulene er af metal og gummi”, siger Christina Priishold fra Acca, der er en virksomhed, som arbejder med butiksoptimeringer.

“For eksempel står vi bag kurveliftene og også bag stregkoderne”, siger direktør René Elgaard fra ACCA. Han er rigtigt glad for, at virksomheden nu er klar til at sende miljørigtige kundekurve ud til hele Europa.

“Og det er jo fantastisk at tænke på, der er mennesker, som har samlet plastik ind, så vi kan lave kundekurvene. Det er ikke bare gamle kundekurve, der er smeltet om, men en miljøgavnlig løsning”, siger han.

Artiklen fortsætter under annoncen

Bals-direktør Lars G. Andersen fortæller, at de nye kundevogne kører både bedre og mere stille end de tidligere.

“Hjulene er med gummi og ikke hård plastik. Det gør en stor forskel”, siger han.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
30. september 2022 Politik, Sønderborg

Tirsdag afgøres det om Skøjtebanen kommer op

30. september 2022 Politik

Skøjtebanen i Sønderborg åbner normalt hvert år i november eller december afhængig af vejret. Elforbruget til opbygning og til at fryse is på banen er højt. Det samme er de tekniske vedligeholdelsesomkostninger. På tirsdag skal Teknik-, By- og Boligudvalget beslutte, om Skøjtebanen skal stilles op eller om den ikke skal. Forvaltningen anbefaler, at skøjtebanen ikke […]

Læs mere...