Sønderborg er første danske kommune i UNESCO-netværket Learning Cities

18. august 2016 Sundeved
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 52)

Som den første kommune i Danmark er Sønderborg blevet optaget i UNESCO-netværket Learning Cities. Medlemskabet handler om bæredygtighed, medborgerskab, og livslang læring for alle.

Overskrifterne i UNESCO-netværket Learning Cities er som taget ud af en beskrivelse af, hvad Sønderborg Kommune i forvejen fokuserer på: bæredygtighed, medborgerskab og læring for alle.

Ud over muligheden for at deltage i spændende vidensdeling med de øvrige medlemsbyer forventes det, at medlemskabet kommer til at betyde en endnu stærkere sammenkædning af kommunens indsatser indenfor bæredygtighed, medborgerskab og uddannelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

En sådan sammenkædning har et reelt potentiale for at kunne skabe vækst i området.

Derudover bliver det lærerigt for kommunen at evaluere sig selv i forhold til de målepunkter, der findes for Learning Cities.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det bliver en hjælp til at sætte en retning for den videre proces.

”Det glæder mig rigtig meget se Sønderborg Kommune iklæde sig førertrøjen som den første danske kommune i dette globale netværk.

Artiklen fortsætter under annoncen

Og trøjen passer perfekt til os – den er hverken for stor eller for prangende. Med bl.a. ProjectZero har vi allerede placeret Sønderborg på det grønne verdenskort som en seriøs spiller, der ikke nøjes med at tale om bæredygtighed, men som rent faktisk gør noget ved det – i fællesskab med borgere, institutioner og virksomheder”, siger borgmester Erik Lauritzen i en pressemeddelelse.

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 58).

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
16. april 2021 COVID-19, Sønderborg

Smittekonstatering med lyntest kan ikke længere sende hele skoleklasser hjem

16. april 2021 COVID-19

En hel skoleklasse skal ikke længere sendes hjem, fordi en enkelt elev er testet positiv for coronavirus ved en lyntest. Det oplyste Sundhedsstyrelsen torsdag og sundhedsforvaltningens direktør, Carsten Lund siger til SønderborgNYT: “Det tager vi en snak om i forvaltningen og så følger vi de retningsli9nier og procedure, som Sundhedsstyrelsen pålægger os””. Dermed kan skoledagen […]

Læs mere...