Sønderborg er første danske kommune i UNESCO-netværket Learning Cities

18. august 2016 Sundeved
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 52)

Som den første kommune i Danmark er Sønderborg blevet optaget i UNESCO-netværket Learning Cities. Medlemskabet handler om bæredygtighed, medborgerskab, og livslang læring for alle.

Overskrifterne i UNESCO-netværket Learning Cities er som taget ud af en beskrivelse af, hvad Sønderborg Kommune i forvejen fokuserer på: bæredygtighed, medborgerskab og læring for alle.

Ud over muligheden for at deltage i spændende vidensdeling med de øvrige medlemsbyer forventes det, at medlemskabet kommer til at betyde en endnu stærkere sammenkædning af kommunens indsatser indenfor bæredygtighed, medborgerskab og uddannelse. En sådan sammenkædning har et reelt potentiale for at kunne skabe vækst i området.

Artiklen fortsætter under annoncen

Derudover bliver det lærerigt for kommunen at evaluere sig selv i forhold til de målepunkter, der findes for Learning Cities. Det bliver en hjælp til at sætte en retning for den videre proces.

”Det glæder mig rigtig meget se Sønderborg Kommune iklæde sig førertrøjen som den første danske kommune i dette globale netværk. Og trøjen passer perfekt til os – den er hverken for stor eller for prangende. Med bl.a. ProjectZero har vi allerede placeret Sønderborg på det grønne verdenskort som en seriøs spiller, der ikke nøjes med at tale om bæredygtighed, men som rent faktisk gør noget ved det – i fællesskab med borgere, institutioner og virksomheder”, siger borgmester Erik Lauritzen i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 58)
Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk