Sønderborg er klar til at modtage internationale tilflyttere i september

16. august 2021 Erhverv

På tværs af kommuner, erhvervsorganisationer og foreninger står september måned i de udenlandske tilflytteres tegn, når en række arrangementer målrettet udenlandske borgere finder sted som led i ’Welcome September’.

I Sønderborg har man længe haft fokus på at give tilflyttere en varm velkomst gennem blandt andet et online tilflytterunivers, velkomsthæfter med kuponer til oplevelser i kommunen samt en række sammenkomster.

Til september suppleres de nuværende tilbud med en bred vifte af ekstra arrangementer, som især søsættes af lokale frivillige og ildsjæle. Der bliver for eksempel afholdt flere velkomstdage, jobsøgningsseminar, madlavnings-sammenkomster med internationalt fokus, dansk café, yoga og informationsdage for mulige tilflyttere fra Tyskland.

Artiklen fortsætter under annoncen

”I Sønderborg-området har vi en del internationale tilflyttere – både tysk- og engelsktalende, som ser potentialet i at flytte hertil. Men at tage godt imod vores tilflyttere er en fælles opgave for såvel kommune, virksomheder og foreninger, og derfor har vi gennem Tilflytterservice gjort endnu mere for at september måned skal være noget særligt for vores tilflyttere”, siger formand for Erhvervsudvalget, Gerhard Bertelsen, i en pressemeddelelse.

”I anledningen af ’Welcome September’ har vi især trukket på de frivillige kræfter, så vi kunne udvide med flere arrangementer. De gør i forvejen en kæmpe indsats og har masser af initiativer, som de måske kun mangler at få udbredt kendskabet til”, siger næstformand for Erhvervsudvalget, Heidi F. Jørgensen.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk