Sønderborg er klar til at tage imod flere ukrainere

30. november 2022 Samfund

Den infrastruktur, der skal sikre el, vand og varme i Ukraine, er ødelagt af russerne og der er kommet meldinger om, at endnu flere ukrainere vil forlade hjemlandet fra nu af, fordi vinteren sætter ind – og det betyder, at der er mulighed for, at Danmark og dermed også Sønderborg skal tage imod flere ukrainske flygtninge.

“Lige nu er her godt 400 ukrainske flygtninge og vi er klar til at tage imod flere”, siger Jan Prokopek Jensen fra Arbejdsmarkeds- og Integrationsudvalget. Han fortæller, at kommunen har fået rigtig god hjælp til de ukrainske flygtninge gennem Røde Kors, Red Barnet, Frelsens Hær og Kirkens Korshær samt en række værtsfamilier.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Der er løbende kommet ukrainere til Sønderborg og vi er klar til at hjælpe flere, men selvfølgelig kommer det an på, hvor mange, der kommer”, siger Jan Prokopek Jensen til SønderborgNYT.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
4. februar 2023 Nordborg, Samfund

Kom en tur i svømmehallen og prøv LivredderPatruljens udstyr

4. februar 2023 Nordborg

Kom og vær med, når Nordals Idrætscenter og Humlehøj-hallerne får besøg af TrygFondens LivredderPatrulje den 15. februar i vinterferien. Sammen med svømmehallens egne livreddere sætter LivredderPatruljen gang i sjove og udfordrende vandaktiviteter og viser blandt andet, hvordan man redder sig selv og andre i vandet, skriver Trygfonden. Alle svømmehallens gæster er velkomne til at være […]

Læs mere...