Sønderborg er klar til at tage imod flygtninge fra Ukraine

26. februar 2022 Samfund
Det ukrainske flag er hejst på Rådhuset
Det ukrainske flag er hejst på Rådhuset

Borgmesteren og viceborgmestrene er klar til at tage imod ukrainske flygtninge, og kommunen søger lige nu efter de rette lokaler.

Natten til torsdag indledte Rusland et angreb mod Ukraine og flere hundrede tusinde ukrainere har forladt deres hjem. I Sønderborg Byråd er der et bredt politisk flertal for at tilbyde hjælp til ukrainere, der er på flugt fra de russiske angreb.

De midlertidige hjem kan måske findes i Sønderborg Kommune, mener Sønderborg Kommunes borgmester, Erik Lauritzen, der bakkes op af første viceborgmester, Stephan Kleinschmidt, og anden viceborgmester, Ellen Trane Nørby.

Artiklen fortsætter under annoncen

Bo Kleis Christensen fra Nye Borgerlige fortæller til SønderborgNYT, at han også mener, at vi i Sønderborg Kommune skal hjælpe de ukrainere, som kommer hertil.

”Vi i Sønderborg skal tage rigtigt godt imod dem, der kommer til vores kommune og nationalt skal vi også hjælpe flygtninge i Ukraine og de flygtninge, som er i Ukraines nabolande”, siger Bo Kleis Christensen.

Han fortæller videre, at det giver rigtig god mening at hjælpe flygtningene i deres hjemland, Ukraine, og de flygtninge, som tager til Ukraines nabolande.

Artiklen fortsætter under annoncen

”De flygtninge, som tager til nabolandene, de kan hurtigt tage hjem, når krigen er ovre”, siger han og fortsætter:

”Det er selvfølgelig ukrainere, som tager til lande, der ligger længere væk. Også til Danmark. Og selvfølgelig skal vi hjælpe dem også”, siger Bo Kleis Christensen, som gerne have set, at borgmesteren og viceborgmestrene havde spurgt alle byrådets partier, om de er klar til at hjælpe.

”Hvad der sker i Ukraine er skrækkeligt, og jeg er enig i, at vi som nation må hjælpe de mennesker, der har måttet forlade deres hjem og land og står i en ulykkelig situation. Vi har en forpligtelse til at yde støtte, og hvis Danmark skal hjælpe de ukrainske flygtninge, og det bliver nødvendigt med hjælp fra kommunerne side, så er vi klar til at tage imod flygtninge i Sønderborg Kommune”, siger borgmester Erik Lauritzen i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sønderborg Kommune er som andre kommuner af KL blevet bedt om at undersøge, om kommunen har mulighed for at tage imod ukrainske flygtninge, hvis det bliver nødvendigt. Det arbejde er i gang, men er endnu ikke helt afklaret.

”Vi taler om mennesker, som flygter fra krig og elendighed, og så har de selvfølgelig brug for et godt og sikkert sted, hvor de kan opholde sig og føle sig trygge. Det skal vi tilbyde i Sønderborg Kommune, hvis vi kan finde egnede lokaler. Vi er klar til at hjælpe til, som vi gjorde det i 2014, hvor vi tog imod mange syriske flygtninge”, siger Stephan Kleinschmidt, første viceborgmester.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Mine tanker går til Ukraines befolkning, hvor mange flygter fra Ruslands angreb og må forlade hus og hjem. I en situation som denne skal vi som nation og kommune selvfølgelig hjælpe til for at støtte og hjælpe Ukraine bedst muligt. Sønderborg Kommune er klar til at tage sig godt af de ukrainske familier, der måtte komme hertil som flygtninge, siger anden viceborgmester Ellen Trane Nørby.

I forlængelse af pressemeddelelsen om hjælp til ukrainske flygtninge, oplyser kommunen, at det ukrainske flag er sat op i flagstangen på Sønderborg Rådhus.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
30. september 2022 Gråsten, Debat

Debat: Trækker Danfoss det kommunale budget ned

30. september 2022 Gråsten

Byrådsmedlem Ingrid Johannsen, Venstre, skriver: I en omtale af et møde om kommunens økonomi på Sundhedscentret i Sønderborg er borgmester Erik Lauritzen (S) citeret for som forklaring på kommunes lave skatteindtægter at sige: ”Og en af forklaringerne er, at lønningerne på eksempelvis Danfoss er lave og lønniveauet fra Danfoss smitter af i andre virksomheder og […]

Læs mere...