Sønderborg er nummer syv på ranglisten med ejendomsvenlighed i kommunerne

18. november 2020 Samfund

Erhvervsorganisationen EjendomDanmark har for niende år i træk undersøgt hvilke kommuner, der skaber de bedste rammer for det lokale erhvervsliv gennem de betingelser, som kommunen tilbyder sine ejendomsinvestorer og ejendomsbrugere.

Undersøgelsen viser, at Sønderborg Kommune kommer ind som nummer 7 af de 98 kommuner i Danmark. Det er en pæn fremgang fra en placering som nummer 23 i 2019 og resultatet glæder Erik Lauritzen, borgmester i Sønderborg Kommune

”Vi er rigtig glade og stolte over, at vi kommer ind i top ti på ranglisten. Det viser, at Sønderborg Kommune er et godt sted at have ejendomme i, og at et samlet byråds massive satsning over de seneste otte år på bedre service for erhvervslivet virker. Men vi hviler ikke på laurbærrene, for vi kan altid blive bedre og derfor skal vi i kommunen også kigge ind, hvor der er mulighed for forbedringer til glæde for erhvervslivet”, siger han i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

EjendomDanmark undersøger i sin årlige rangliste de forhold, som har betydning for ejendommene, og som kommunerne selv har indflydelse på. Det drejer sig om dækningsafgift, grundskyld, om kommunes private lejeboliger er reguleret eller ej, sagsbehandlingstiden for byggesager, byggesagsgebyrer og antallet af ejendomsforbrydelser.

Kommunernes ejendomsvenlighed

EjendomDanmark er erhvervsorganisationen for ejere, udlejere og administratorer af fast ejendom i Danmark, og hvert år laver den en undersøgelse af kommunernes ejendomsvenlighed.

Artiklen fortsætter under annoncen

EjendomDanmark undersøger alene forhold, som kommunerne selv har indflydelse på, og som har betydning for ejendommene i kommunerne.

Kommunerne vurderes på følgende parametre: Dækningsafgift, grundskyld, om kommunes private lejeboliger er reguleret eller ej, sagsbehandlingstiden for byggesager, byggesagsgebyrer og antallet af ejendomsforbrydelser per 100.000 bygningskvadratmeter.

Kommunerne rangering på hvert parameter sammenregnes til en placering på den samlede rangliste.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
16. oktober 2021 Kultur, Nordborg

Nordborg Kirke: Festlig gudstjeneste med herlig spillemandsmusik og sang

16. oktober 2021 Kultur

Kom og oplev en festlig gudstjeneste, som bliver fyldt med folkemusik og sang. De Nordalsiske spillemænd spiller op, Linak-koret og solister fra Sønderjysk Pigekor synger for. Vores præst, Sophie Lønne Reil Hundebøll, vil både læse og synge teksterne, skriver kirkens organist til SønderborgNYT. Det hele finder sted i Nordborg kirke, søndag den 31. oktober kl. […]

Læs mere...