Sønderborg får international pris for projektet SmartEnCity

11. september 2018 Erhverv

Energirenoveringen af 844 lejligheder, 44 nye biobusser, installation af solceller på 45 boligblokke og opsætning af ladestandere til elbiler har udløst en prestigefuld international pris til Sønderborg.

Som del af EU-projektet SmartEnCity har Sønderborg siden februar 2016 med midler fra EU gennemført en lang række energieffektiviseringsprojekter. De ambitiøse grønne projekter har resulteret i, at Sønderborg er blevet tildelt en pris i kategorien ”Excellence Award and Pioneer Award” ved det prestigefyldte Euro-China Green and Smart City Awards 2018.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vi er meget stolte over, at Sønderborg får prisen, der ikke kun er en vigtig anerkendelse af de mange energieffektiviseringsprojekter, vi har gennemført som del af SmartEnCity. Prisen er også i høj grad med til at åbne døre for de mange virksomheder i vores område, der har specialiseret sig inden for energiteknologi, og gerne vil have foden inden for på det kinesiske marked”, fortæller formand for Teknik- og Miljøudvalget, Aase Nyegaard, der sammen med repræsentanter fra SmartEnCity Sønderborg netop er kommet hjem efter prisoverrækkelsen i den kinesiske by Ningbo, syd for Shanghai.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sønderborg som energirigtig foregangsby

Formålet med SmartEnCity er at lade udvalgte foregangsbyer udvikle strategier for, hvordan små og mellemstore byer over hele Europa kan reducere deres energiforbrug og maksimere brugen af vedvarende energikilder. Sønderborg er sammen med Vitoria-Gasteiz i Spanien og Tartu i Estland blevet udvalgt som foregangsby.

“Sønderborg får rigtig meget positiv opmærksomhed fra hele verden for vores mange tiltag på energiområdet og vores ProjectZero-mål om at blive CO2-neutral i 2029. At vi modtager priser ved så betydningsfyldte arrangementer som Euro-China Green and Smart City Awards 2018, er med til at understrege vores position som grøn foregangsby på både europæisk og internationalt niveau”, siger Aase Nyegaard i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
9. december 2022 Sport, Sønderborg

Sønderborg Futsal skal spille mod Hjørring – det gælder topplaceringen i rækken

9. december 2022 Sport

I morgen, lørdag, kl. 14:00 spilles andensidste runde af grundspillet, hvor Sønderborg møder Hjørring på hjemmebane i Humlehøjhallen, og netop de to hold skal fordele første- og andenpladsen mellem sig, hvor Sønderborg fører rækken med to point ned til Hjørring, skriver Sønderborg Futsal. Sønderborg kan med en sejr sikre sig førstepladsen i grundspillet, hvor en […]

Læs mere...