Sønderborg Forsyning er klar til at sætte vindmøller op

23. februar 2022 Erhverv

Det bliver i samarbejde med European Energy, at Sønderborg Forsyning skal bygge vindmølleparken i Lillebælt. European Energy der er specialister i vind- og solenergi, har nemlig købt sig ind i projektet og ejer nu 50 procent.

”European Energy er nogle af de dygtigste til at udvikle grønne løsninger inden for sol- og vindenergi. Samtidig har de stor erfaring med lignende energiprojekter rundt om i verden, og der er ingen tvivl om, at deres store viden og erfaring med ledelse af denne type projekter bliver en stor styrke”, siger Sønderborg Forsynings direktør, Hans Erik Kristoffersen i en artikel på ProjectZeros hjemmeside.

Artiklen fortsætter under annoncen

Den grønne vedvarende energi skal forsyne både Sønderborg-områdets borgere, institutioner og virksomheder og samtidig levere energi til et nyt Power-to-X anlæg, hvor elektriciteten skal omdannes til grønne brændstoffer.

Vindmølleparken er afgørende for målsætningen om et CO2-neutralt Sønderborg i 2029 og den målsætning glæder administrerende direktør hos European Energy, Knud Erik Andersen, sig til at være med til at indfri.

”Vi ser frem til at kaste os ind i kampen for at få vindmøllerne op at stå og blandt andet udnytte den grønne strøm til et nyt Power-to-X eventyr i Sønderborg Kommune. Vi ser det som et stærkt partnerskab og glæder os til at bidrage med vores kerneviden inden for udvikling af havvindmølleparker”, siger Knud Erik Andersen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Parken skal placeres i et område kendt som Lillegrund.

Medejerskabskontrakten er underskrevet, og projektet går for alvor i gang, når miljøgodkendelsen er på plads, hvilket forventes at være i starten af 2023.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
25. juni 2022 Nordborg, Debat

Debat: Når kommunen skal spare så rammer det altid de ældre

25. juni 2022 Nordborg

Henrik Nielsen, Liberal Borgerliste, skriver: I Sønderborg skal der spares 45 millioner kroner i næste budgetår og det får store konsekvenser for vores ældre. Desværre ser man igen det område som første prioritet i byrådet, når der skal spares penge. Når man så ser lidt på, hvorfor Sønderborgs byråd har fået den opgave, så er […]

Læs mere...