Sønderborg Forsyning forsøger at være hurtigere med fjernvarme til Nordals

16. marts 2022 Erhverv
Arkivfoto
Arkivfoto

Gaspriserne stiger og det kan mærkes hos Sønderborg Forsyning – interessen for fjernvarme er steget markant hos borgerne på Nordals og i Guderup.

Sønderborg Forsyning er i fuld gang med at grave fjernvarmerør ned, og samtidig graves der en stor transmissionsledning, så borgerne i Guderup meget snart også kan få fjernvarme.

”Den store interesse for fjernvarme og de stigende gas- og elpriser vi oplever i øjeblikket gør, at vi undersøger mulighederne for at kunne levere fjernvarme til borgene i Nordborg og Guderup hurtigere end først forventet”, siger kunde- og kommunikationschef Janni Hv. Jepsen i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Vi håber på folks forståelse, og tålmodighed når det kommer til den gode, grønne fjernvarme. Vi gør alt hvad vi kan for at komme så hurtigt frem som muligt, men det er en kompleks og tidskrævende opgave. Vi har udarbejdet en tidsplan, som vi nu undersøger, om kan blive fremskyndet”.

Kunde- og kommunikationschefen opfordrer derudover også alle, der har mulighed for at skifte til fjernvarme at gøre det, så snart det er muligt og hun siger:

”Vi kan allerede nu se, at der er en stor tilslutning på Nordals og i Guderup. Det er vigtigt for os alle, som samfund, at vi sammen tager ansvaret for at nedsætte CO2-udslippet, og tænke i de mest bæredygtige baner når det kommer til vores valg af varmeforsyning. Den nuværende verdenssituation gør, at det er mest fordelagtigt at skifte fra gas eller olie til fjernvarme, som vi er uafhængig af og selvforsynende på”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Fjernvarme er mere klimavenlig end andre varmekilder, fordi Sønderborg Forsyning producerer den af en bæredygtig energikilde, nemlig halm.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
25. juni 2022 Nordborg, Debat

Debat: Når kommunen skal spare så rammer det altid de ældre

25. juni 2022 Nordborg

Henrik Nielsen, Liberal Borgerliste, skriver: I Sønderborg skal der spares 45 millioner kroner i næste budgetår og det får store konsekvenser for vores ældre. Desværre ser man igen det område som første prioritet i byrådet, når der skal spares penge. Når man så ser lidt på, hvorfor Sønderborgs byråd har fået den opgave, så er […]

Læs mere...