Sønderborg Forsyning: Nej, vi skal ikke have flere affaldsbeholdere

9. august 2021 Samfund

Fra januar 2022 skal vi indsamle ”tekstilaffald” – men det betyder ikke flere beholdere, fastslår Sønderborg Forsyning. Tekstilaffaldet bliver indsamlet med en poseordning, som man også kender fra Aabenraa.

Når vi fra januar 2022 begynder at indsamle tekstilaffald, kommer der ikke flere affaldsbeholdere i indkørslerne i Sønderborg kommune, fastslår driftschef ved Sønderborg Forsyning, Stinne Stokkebo:

“Der er rigtig mange rygter i omløb i øjeblikket, men vi vil gerne endnu en gang slå fast, at vi med de tre beholdere, vi har i dag i Sønderborg Kommune, lever op til regeringens krav om sortering af de ti affaldstyper. Mad- & drikkekartoner skal fortsat afleveres sammen med plastik, og når vi begynder at samle tekstilaffald, vil det ske med en poseordning og ikke en særskilt beholder”.

Artiklen fortsætter under annoncen

 Forvirringen om, hvad der er op og ned i affaldssorteringen, stammer først og fremmest fra nogle af medierne.

“I øjeblikket arbejder alle landets 98 kommuner med hver deres løsninger på affaldssorteringen. Når den type historier bliver bragt i medierne, er det ikke altid tydeligt, at det drejer sig om nogle andre kommuner end Sønderborg”, fortæller Stinne Stokkebo i en pressemeddelelse.

Selvom Sønderborg kommune opfylder regeringens krav til affaldssortering, har vi ikke været at finde på listen over de kommuner, der er klar til at sortere i 10 affaldstyper. Men det skyldtes en detalje i sommerhusområderne – og det betyder ikke, at der er flere beholdere på vej:

Artiklen fortsætter under annoncen

“Da vi indførte den nye affaldssortering sidste år, var regeringens krav til affaldssortering i sommerhusområderne endnu ikke helt på plads. Derfor har vi på det område ikke kunne overholde fristen til 1. juli, men vi er klar fra 1. oktober 2021, hvor der også vil blive indsamlet madaffald i sommerhusområderne”, siger Stinne Stokkebo.

Tekstilaffald er tekstiler, der ikke er egnet til direkte genbrug og det kan være ødelagt tøj, slidte lagner eller hullede strømper og det vil blive indsamlet i Sønderborg Kommune fra januar 2022. Sønderborg Forsyning har her foreslået en ordning, hvor der bliver uddelt særlig poser, man kan aflevere i de nuværende genbrugsbeholdere. Herefter bliver tekstilerne genanvendt til eksempelvis isolering og i fremstillingen af nye tekstiler.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
29. september 2021 Kultur, Broager

Broager-pige – der studerer musik – udgiver sin tredje single

29. september 2021 Kultur

Anne Sofie Wraae tog sine første musikalske skridt i Broager Kirkes kor og senere var hun med i pigekorets juniorkor. Og som hun selv siger, så har oplevelserne og lærdommen hun fik der, skabt grobunden for den karriere som soloartist, som hun følger nu. Ved siden af sit virke som artist studerer Anne-Sofie musikvidenskab på […]

Læs mere...

RESERVER PLADS NU PÅ TLF. 30 89 15 49