Sønderborg Friskole optrådte med Julemandens Ultimatum

17. december 2015 Uddannelse Skrevet af: Ole Kæhler

Torsdag aften sad en række forældre bænket på Sønderborg Friskole, hvor børnene viste den musikalske julekomedie: Julemandens Ultimatum, der handler om, vi skal huske, at i julen, som er hjerternes fest, handler om samværet og ikke så meget alle de gaver, vi har købt på nettet.

Julemanden råber forældre op gennem fjernsynet.

Julemanden råber forældre op gennem fjernsynet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Forældre skal forstå, at ægte juleånd ikke handler om stress og jag og dyre gaver, sagde stykkets julemand, der faktisk kidnapper alle børn i hele verden. Forældrene får dem kun igen, hvis de bliver i stand til at holde en ordentlig jul, som bliver en pragtfuld oplevelse for deres børn.

Rundt omkring finder stykkets forældre sammen og når frem til, at de faktisk selv gjorde deres mor eller bedsteforældre glade, når de gav en selvlavet grydelap i julegave.

De ting, som børn selv laver, rummer flere gode tanker end det seneste nye computerspil, der er købt online, fordi det nu en gang var det letteste.

Artiklen fortsætter under annoncen

Fordi stykkets julemand henvendte sig forældrene gennem fjernsynet, så endte det hele lykkeligt. Vi har det jo med at sætte os foran husalteret og se det, der nu en gang er, når vi aftenhygger med kaffe eller bajere – og børnene sidder på værelserne og spiller spil, hvis de altså ikke – som i stykket – er kidnappet.

Heldigvis lærte forældrene, hvordan en god jul, som dengang, hvor farmor var dreng, skal holdes. Nemlig med at gøre ting sammen – og derfor blev aftenen også sluttet af med en juledans i skolegården.

Artiklen fortsætter under annoncen

billede

 

14. april 2024 112, Sønderborg

Første brand i år der skyldes brug af ukrudtsbrænder

14. april 2024 112

Lørdag aften kørte Beredskab Sønderborgs brandbiler til Kær Bygade, fordi der var brand i et skur, hvor der var brænde. “Vi fik slukket ilden og tjekket ekstra grundigt, så vi var sikre på, der ikke var glæder, som lå og ulmede”, sagde indsatsleder, Bo Olesen, til SønderborgNYT. Ejeren af brændeskuret fortalte til SønderborgNYT, at han […]

Læs mere...