Sønderborg går imod ministeren – kvindesvømningen i svømmehallen fortsætter

Humlehøj-hallernes svømmehal. Pressefoto
Humlehøj-hallernes svømmehal. Pressefoto
11. april 2024 Kultur Skrevet af: Ole Kæhler

Jeg er rigtig glad for, at der er enighed i Udvalget for Kultur, Idræt og Medborgerskab om, at der fortsat skal være kvindesvømning i Humlehøj-hallernes svømmehal.

Det siger udvalgsformand Christel Leiendecker til SønderborgNYT

I 12 af landets kommuner tilbydes der kønsopdelt svømning til personer af samme køn, og her må personer af det modsatte køn hverken deltage eller være til stede i svømmehallen under aktiviteten. Men nu vil Udlændinge- og Integrationsminister Kaare Dybvad have gjort op med kønsopdelt svømning i landet svømmehaller

Artiklen fortsætter under annoncen

”Vi har haft kvindesvømning i 10-20 år, så vi deler ikke synspunkt med Udlændinge- og Integrationsministeren, der kalder kvindesvømning udansk og opfordrer til at få det stoppet”, siger udvalgsformanden.

I Sønderborg er der omkring 45 kvinder, der svømmer sammen. Af dem er de 40 etnisk danske og fem kvinder har anden etnisk baggrund.

”Den oplysning har gjort, at et enigt udvalg har besluttet, vi ikke stopper kvindesvømning i vores kommune. Det var i sin tid et ønske fra kvinderne at få kvindesvømning og vi prøver altid at komme vores borgere i møde”, siger Christel Leiendecker.

28. maj 2024 Samfund, Sønderborg

SONFOR vil bruge over en milliard på et nyt renseanlæg

28. maj 2024 Samfund

I 2016 blev det besluttet, at der skulle bygges et centralt renseanlæg i Sønderborg Kommune, og dengang blev der sat en prislap på 300 millioner kroner på projektet. Her, otte år senere, kigger SONFOR ind i en samlet investering på 1,3 milliarder kroner. Det siger bestyrelsesformand for SONFOR, Ellen Trane Nørby, til SønderborgNYT TV i […]

Læs mere...