Sønderborg: Godt hver fjerde flygtning kom i uddannelse eller job

16. februar 2016 Sundeved Skrevet af: Ole Kæhler

I Sønderborg kommune er det 26,1 procent af flygtningene, som har deltaget i integrationsprogrammet mellem juli 2014 og juni 2015, der er i job eller uddannelse.

Foto: Bo Bach Jensen

På tværs af landets kommuner er der store forskelle på, hvor mange flygtninge der er kommet i job eller uddannelse tre måneder efter, integrationsprogrammet er afsluttet. Succesfulde kommuner peger på den virksomhedsrettede indsats som den afgørende forklaring.

Artiklen fortsætter under annoncen

En rundspørge, som har Agenda har lavet, blandt de mest succesfulde kommuner peger entydigt på, at det er effektivt at samarbejde med lokale virksomheder. Kommunerne understreger, at det er vigtigt at få flygtningene hurtigt ud i virksomhederne for på den måde at blive en del af det danske arbejdsmarked.

Andelen af flygtninge i job eller uddannelse svinger fra 4,2 pct. i Lolland Kommune til 56,3 pct. i Odsherred Kommune.

Artiklen fortsætter under annoncen

I kommuner med lave tal, så er forklaringen blandt andet, at mnan har modtaget mange traumatiserede flygtninge, skriver Agenda.

Læs hele Agendas nyhedsbrev HER

28. marts 2024 Erhverv, Sønderborg

Altid Vikar i Huholt fik brug for mere plads

28. marts 2024 Erhverv

Gennem et par år har Kasper Sauer siddet i Huholt og sendt vikarer ud til det pædagogiske, sundhed- og psykiatrifaglige område. Han og familien var flyttet fra Nordsjælland og hjem til det sønderjyske og som salgsdirektør i Altid Vikar skal Kasper Sauer lave nye samarbejdsaftaler og rekruttere vikarer til hele Syddanmark. “Det er gået rigtigt […]

Læs mere...