Sønderborg Handel har glæde og gavn af samarbejde med andre handelsbyer

7. september 2020 Erhverv

Hvordan sikrer man fremtidens handelsbyer i Danmark, hvordan binder man byerne sammen, når nye bydele opstår og hvordan tackler man globale og lokale udfordringer, så handelsbyerne består. Det var blandt emnerne, da CityChefer.dk i sidste uge havde netværksdag hos Business Fredericia.

Erhvervsorganisationen havde til lejligheden inviteret en række oplægsholdere, der med deres indlæg satte strøm til den efterfølgende debat og videndeling. Blandt talerne var direktør for Lokale- og Anlægsfonden, Esben Danielsen, centermanager fra DEAS, Lotte Vestergaard og også Fredericias borgmester Jacob Bjerregaard.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sammen med erhvervsnetværket CityChefer var Business Fredericia med til at opstille rammen for en visionær dag om fremtiden. Borgmester Jacob Bjerre talte på netværksmødet om vigtigheden af at udvikle bymidten til fremtiden, samtidig med at de øvrige byprojekter og bydele tænkes ind., skriver Sønderborg Handel i en pressemeddelelse.

”For det første er jeg glad for, at Fredericia står sammen om fremtidens bymidte. Vi har i byrådet fokus på at skabe sammenhæng og dynamik mellem bymidten og Kanalbyen, men også mellem bymidten og de øvrige udviklingsprojekter i byen. Derudover skal vi naturligvis være med til at skabe de bedste rammer for at drive detailhandel og oplevelser i Fredericia. Fredericia har de senere år gennemgået en gennemgribende positiv forandring, og denne understøtter vi nu for at styrke nutidens, men også fremtidens handelsby. Vi har nedsat et byforum, der både skal imødegå den stigende nethandel og fastholde en attraktiv bymidte med fokus på videre udvikling. I denne sammenhæng er det derfor altid frugtbart at høre, hvad andre byer med lignende problemstillinger gør”, sagde Jacob Bjerregaard efter mødet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sønderborg Handel har stor nytte af netværk

“Sammen med 41 andre handelsbyer fordelt over hele Danmark er Sønderborg Handel medlem af et netværk, der giver os viden, vi kan bruge lokalt. Det er vigtigt for os, at vi arbejder både på de strategiske og jordnære flader, når vi ser ind i fremtidens bymidte. Samtidig får vi mulighed for gode outputs. Jeg mener, at Sønderborg Handel, Sønderborg Kommune og byens virksomheder skal arbejde benhårdt på at styrke og fastholde Sønderborg som en handelsby i 2030, Sønderborg er hovedstaden i syd og ‘Porten til Europa’, den vision styrker vi gennem et øget samarbejde i kommunen”, siger City Manager Axel Nielsen.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
25. oktober 2021 KV21, Sønderborg

Byrådskandidaterne skal fjerne deres valgplakater fra gågaden

25. oktober 2021 KV21

Lige nu er Teknik- og Miljøforvaltningen i gang med at ringe til de politikere, som har deres valgplakater hængende i gågaden. “Det er nemlig ikke tilladt og nu beder vi kandidaterne om at pille dem ned igen”, siger direktør Bjarke Eriksen fra Teknik- og Miljøforvaltningen til SønderborgNYT. Hvis det ikke virker med en opfordring til […]

Læs mere...