Sønderborg har haft en flot økonomisk vækst siden finanskrisen

3. marts 2020 Erhverv

Sønderborg Kommune har siden 2008 haft en tre gange større vækst i BNP per indbygger (bruttonationalproduktet) end landsgennemsnittet.

Bruttonationalproduktet er en metode til at opgøre værdien af den samlede produktion af varer og tjenester fratrukket værdien af de anvendte råstoffer.

Det viser en ny analyse fra Momentum, som er udarbejdet på baggrund af en særkørsel fra Danmarks Statistik.

Undersøgelsen viser, at den gennemsnitlige årlige realvækst i BNP per indbygger fra 2008 til 2018 lander på 1,5 procent for Sønderborg Kommune og dermed ligger Sønderborg i toppen af listen over landets kommuner med den største realvækst.

Artiklen fortsætter under annoncen

Tønder Kommune har oplevet en vækst på 0,4 procent, mens Aabenraa Kommune har haft en tilbagegang på minus 0,5 procent og Haderslev Kommune er bundskraberen blandt de fire syddanske kommuner med en tilbagegang i BNP per indbygger med minus 1,6 procent.

Da finanskrisen i 2008 for alvor ramte Danmark, trak det dybe økonomiske spor henover landets virksomheder, men mange steder har man fået gang i væksten igen og det gælder ikke mindst i Sønderborg Kommune.

Sønderborg Kommune har de seneste år arbejdet målrettet på at forbedre vilkårene for de lokale virksomheder, blandt andet gennem etableringen af Sønderborg Erhvervsservice og sidste år belønnede virksomhederne arbejdet med en plads som den 16. mest erhvervsvenlige kommune i Danmark i følge den årlige erhvervsvenlighedsanalyse fra Dansk Byggeri:

Artiklen fortsætter under annoncen

”Årsagen til fremgangen tror jeg skal findes i en kombination af hårdt arbejde fra Erhvervsservice og forvaltningen som har haft et særligt fokus på den tætte dialog med erhvervslivet og at vi med input fra virksomhederne har sat gang i en række konkrete initiativer, som virksomhederne har glæde af”, fortalte erhvervsudvalgets formand Gerhard Bertelsen til SønderborgNYT, da undersøgelsen blev offentliggjort i sommers.

Du kan læse mere om undersøgelsen ved at klikke her.

Skrevet af: Michael michael@sonderborgnyt.dk
27. september 2022 Samfund, Sønderborg

Kommunen er begyndt på at skrue ned for varmen

27. september 2022 Samfund

I sidste uge begyndte Sønderborg Kommunes Drift & Service-afdeling på arbejdet med at skrue ned for temperaturen til 19 grader i kommunale bygninger som kontorbygninger, folkeskoler og sfo’er. Det kan derfor være en god idé, at give børn i folkeskoler og sfo’er en ekstra trøje og et par tykke sokker eller hjemmesko med i løbet […]

Læs mere...