Sønderborg i top fem for at skabe de bedste digitale rammer

20. august 2021 Erhverv

Dansk Industri har netop givet en lille appetitvækker på deres større analyse omhandlende Lokal Erhvervsvenlighed, som kommer til efteråret, skriver Sønderborg Kommune i en pressemeddelelse.

En af de nye kategorier i undersøgelsen er ’digitale rammer’, som inddeler kommunerne efter digital omstilling. Her lander Sønderborg Kommune på en 5. plads ud af 98 kommuner, kun overgået af Morsø, Varde, Fredericia og Vejen.

Kategorien lægger blandt andet vægt på mobil- og bredbåndsdækning, kommunens udbud af digitale tjenester, digital læring, sundhedsteknologi og virksomhedernes subjektive vurdering af de digitale rammer.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Vi venter spændt på resultaterne af Dansk Industris erhvervsanalyse den 1 september, som i år får endnu mere pondus efter at Dansk Industri og Dansk Byggeri samler deres analyser til én fælles. Digitalisering er et vigtigt område, som vinder indpas i mange forskellige industrier og efterspørges af erhvervslivet og derfor er jeg stolt over, at Sønderborg Kommune er i top 5 på digitaliseringsområdet på nationalt plan”, siger borgmester Erik Lauritzen.

Blandt andet har der været et fokus på en optimeret mobil- og bredbåndsdækning, en online portal til byggesagsbehandling og flere digitale værktøjer til virksomhederne som markedsføringsværktøjskassen til rekrutteringsformål samt tilflytteruniverset.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk