Sønderborg kan huse statslige arbejdspladser

12. august 2015 Sundeved

Sønderborgs Borgmester Erik Lauritzen har sendt et åbent brev til Statsminister Lars Løkke Rasmussen. I brevet gør borgmesteren rede for hvilke statslige arbejdspladser han mener Sønderborg med fordel ville kunne huse.

Det drejer sig om Energistyrelsen, Kulturstyrelsen, Naturstyrelsen, Politiskolen, Erhvervstyrelsen og Styrelsen for Forskning og Innovation.

Borgmesteren skriver desuden:

I Sønderborg Kommune har vi med interesse lyttet til regeringens planer om en mere jævn fordeling af statslige arbejdspladser i landet. Vi bakker fuldt op om planerne, da Sønderborg Kommune har styrker og potentialer, som vi er overbeviste om kan komme hele landet til gavn med en bedre udnyttelse.kaserne1

Artiklen fortsætter under annoncen

Derfor sender vi her vores forslag til, hvilke statslige styrelser og institutioner der med fordel kan placeres i Sønderborg. Sønderborg er en progressiv kommune med verdensførende innovative virksomheder, universitetsmiljø og dejlige bosætningsmuligheder ved skov og strand.

Men vi er også en kommune, der har tabt mange arbejdspladser som følge af den finansielle krise og centralisering i den offentlige sektor.

For at sikre fortsat vækst hos vores store industrivirksomheder har vi hårdt brug for at skabe et bredere arbejdsmarked. Blandt andet har vi efter lukningen af Sønderborg Sergentskole brug for nye statslige arbejdspladser, der kan fungere som ægtefællejob for ansatte på vores store industrivirksomheder.

Artiklen fortsætter under annoncen

Placering af statslige styrelser og institutioner vil være en nødvendig og vigtig brik i at skabe et bredere arbejdsmarked og dermed sikre private arbejdspladser, og samtidig mener vi, at en flytning hertil faktisk kan fordre udvikling og nytænkning i statslige institutioner.

Samtidig har Sønderborg en størrelse og et niveau, hvor vi er i stand til at modtage statslige styrelser eller institutioner med succes.

Vi er klar til at anvise såvel byggegrunde som spændende bygninger til styrelserne, ligesom vi vil glæde os til at tage rigtigt godt imod medarbejdere.

Artiklen fortsætter under annoncen

Og så har Sønderborg en god beliggenhed for en styrelse med kun 35 minutter i fly til København.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk