Sønderborg Kaserne havde stor betydning for udviklingen af byen

28. juli 2022 Samfund
Med SMUK forrest forlod soldaterne kasernen
Med SMUK forrest forlod soldaterne kasernen

Cirka det halve af Sønderborg Kaserne er overtaget af ipnordic, som har lavet festsal, hotel og kontorlokaler i deres del. Den anden del er ejet af Sønderborg Kommune, som bruger den til det kommunale sangcenter og til foreninger.

Kasernens tidligere værksted blev solgt til Bitten & Mads Clausens Fond, som har åbent bygningen, Sergenten, for events og konnferencer.

1905 begyndte opførelsen af Sønderborg Kaserne, der først var en tysk marinestation.

Mange flere indbyggere

Artiklen fortsætter under annoncen

Med marinestationen fordoblede Sønderborg sit indbyggertal. Nye gader og huse skød op overalt.

Marinens folk fik bygget tre kvarterer: Villaerne ved Engelshøjgade til marinens ledere, en haveby i engelsk stil på Jomfrustien til dæksofficererne og en lejekaserne i Helgolandsgade til underofficererne.

Nybyggeriet omfattede også et kejserligt bordel på Lyshøj, så mandskabet kunne få stillet deres behov. Bordellet fungerede frem til 1918 og er siden revet ned.

Endelig byggede byen i 1911-1912 et gymnasium på Kongevej 37 til officersbørnene.

Artiklen fortsætter under annoncen

I 1918 blev de tyske soldater sendt hjem og 1920 blev marinestationen til dansk kaserne, hvor der blev uddannet befalingsmænd frem til den 4. april 2014, hvor soldaterne forlod Sønderborg.

Kilde: Historisk Atlas

Du kan SE BILLEDER HER.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
15. august 2022 Nordborg, Samfund

Nordborg-branden: En del af Storegade i Nordborg er spærret

15. august 2022 Nordborg

Siden søndag eftermiddag er der blevet holdt ekstra godt øje med de to bygninger, som var udsat for brand, på Storegade i Nordborg. Det er hjemmeværnet og også politiet, som sørger for, at der ikke er nogen, som kommer indenfor afspærringen, som er omkring brandstederne. “Brandårsagen skal undersøges af politiet og det sker nok mandag […]

Læs mere...