Sønderborg Kommune er i gang med at uddanne ‘kviktest-podere’

22. februar 2021 COVID-19

Kommunerne har fået at vide, at de skal indstille sig på, det bliver dem, som skal kvik-teste elever og personale i folkeskoler, friskoler og privatskoler, når der gives grønt lys for, at de kan åbne for de ældste årgange.

“At det bliver kommunerne, der får opgaven, havde vi luret for en uges tid siden, så vi er i gang med at uddanne flere ‘podere’, der kan tage rundt på skolerne og teste”, siger sundhedsdirektør Carsten Lund til SønderborgNYT. Der har været podere rundt på skolerne siden de mindste årgange fik lov til at møde.

“Men flere elever betyder også flere lærere og flere test”, siger sundhedsdirektøren.

Han fortæller videre, at hvis skolerne åbner fra mandag, så er Sønderborg Kommune klar til at teste.

“Og jeg håber, at vi meget snart får de nye kviktest, som er knap så ubehagelige, fordi de ikke skal så langt op i næsen på de personer, der skal testes”, siger Carsten Lund. Han tilføjer, at de nye kviktest også er både lettere og hurtigere at bruge.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
8. december 2021 KV21, Sønderborg

KV21: Ellen Trane Nørby bliver ny formand i Sønderborg Forsyning

8. december 2021 KV21

Venstres Ellen Trane Nørby tog ikke selv en udvalgsformandspost, da partiet konstituerede sig og det er der en god forklaring på. “Vi skal bruge vores mandater bedst muligt og derfor har jeg fået formandsposten i Sønderborg Forsyning. Det er en vigtig post, hvor jeg blandt andet vil være med til at sikre, at det kommende […]

Læs mere...