Sønderborg Kommune er i gang med at uddanne ‘kviktest-podere’

22. februar 2021 Samfund

Kommunerne har fået at vide, at de skal indstille sig på, det bliver dem, som skal kvik-teste elever og personale i folkeskoler, friskoler og privatskoler, når der gives grønt lys for, at de kan åbne for de ældste årgange.

“At det bliver kommunerne, der får opgaven, havde vi luret for en uges tid siden, så vi er i gang med at uddanne flere ‘podere’, der kan tage rundt på skolerne og teste”, siger sundhedsdirektør Carsten Lund til SønderborgNYT. Der har været podere rundt på skolerne siden de mindste årgange fik lov til at møde.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Men flere elever betyder også flere lærere og flere test”, siger sundhedsdirektøren.

Han fortæller videre, at hvis skolerne åbner fra mandag, så er Sønderborg Kommune klar til at teste.

“Og jeg håber, at vi meget snart får de nye kviktest, som er knap så ubehagelige, fordi de ikke skal så langt op i næsen på de personer, der skal testes”, siger Carsten Lund. Han tilføjer, at de nye kviktest også er både lettere og hurtigere at bruge.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
8. februar 2023 Kultur, Sønderborg

Du glemmer kulden når du hører varme brasilianske rytmer

8. februar 2023 Kultur

Der er koldt derude, men frygt ikke for Sønderborg Jazzclub inviterer til jazz med varme brasilianske rytmer spillet af Alexander Kraglund Quarteto. Alexander Kraglund anses for at være en af de bedste violinister indenfor brasiliansk musiktradition, og han har i de seneste år også udmærket sig både som mundharpespiller og sanger. Med en ufornægtelig autencitet […]

Læs mere...