Sønderborg Kommune er klar med en kongelig genforeningsfest

26. maj 2021 Samfund

Vi blev snydt for at fejre 100-årsdagen for Sønderjyllands genforening med Danmark sidste år, men nu tager vi revanche. Fejringen bliver søndag den 13. juni med kongelig deltagelse og tydelige tråde til fejringen i 1920 – men også med show og en opfordring til masser af små fejringer i private hjem og haver, skriver Sønderborg Kommune.

Markeringen i Sønderborg tager sin begyndelse i Kongeskansen på Dybbøl Banke. Her deltager Dronningen i en ceremoni, hvor Slesvigske Musikkorps spiller danske sange i en kulisse af faner og flag, ligesom der er opvisning med gymnaster på DGI’s repræsentationshold, og leder af Historiecenter Dybbøl Banke, Bjørn Østergaard, fortæller om begivenhederne i 1864 og 1920.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ceremonien i Kongeskansen er forbeholdt inviterede gæster og der er allerede udsolgt til det efterfølgende show i Koncertsalen Alsion. Men der er rig mulighed for alle til at feste med alligevel.

Det hele – også aftenens koncert i Alsion med Jacob Dinesen – vises nemlig på storskærm i Mølleparken. Det er gratis at deltage i Mølleparken, men man skal have billet. Bookingen af billetter begynder torsdag den 27. maj kl. 10 på billetten.dk

”Jeg håber virkelig, at folk har lyst til at være med til at skabe en festlig Genforeningsmarkering, selv om omstændighederne har gjort, at vi er langt fra den store folkefest, vi havde planlagt sidste år. Med arrangementet i Mølleparken får mange alligevel mulighed for at være tæt på, og det samme gælder jo alle derhjemme, som kan kigge med, fordi der livestreames. Det håber jeg, folk vil benytte sig af. Og husk at hejse flaget”, siger borgmester Erik Lauritzen.

Artiklen fortsætter under annoncen

I Mølleparken er der liveoptræden fra klokken 13 med blandt andre Rikke Thomsen, Sigurd Barrett og Podcastperformere fra Politikens ’Historie & Kongerækken’, inden der sendes live fra ceremonien i Kongeskansen. Ind imellem spiller Dansk Musikerforbunds Jubilæumsorkester numre fra de seneste 100 år, og klokken 16-18.30 livetransmitteres der fra Koncertsalen Alsion.

Fra klokken 20 er der livetransmission af koncerten med Jacob Dinesen.

”Dagen er en god anledning til også at ”genforene” sig med naboerne efter de mange, lange måneder med Corona-restriktioner. Hvad med at bage en kage, dække op i haven og invitere naboerne”, lyder opfordringen fra Stephan Kleinschmidt.

Artiklen fortsætter under annoncen

Mangler man inspiration til at bage en ’genforeningskage’, lægger Sønderborg Kommune den 7. juni en video med juniorbagedysteren Emma Larsen fra Avnbøl på sin Facebook-side. Hun serverer både en opskrift og inspiration til at pynte efter et ’genforenings-tema’.

Når du bager din genforeningskage den 13. juni eller i dagene op til, så husk at tage billede af den, inden I spiser den. Der er nemlig gavekort på 2000 kr., 1000 kr. og 500 kr. på højkant til de flotteste kager – og på kommunens Facebookside kan du se, hvordan du deltager i konkurrencen.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
7. december 2022 Politik, Gråsten

Der kommer ikke boliger i stueetagen i Slotsgade 1 i Gråsten

7. december 2022 Politik

Politikerne var tirsdag eftermiddag samlet til møde i Teknik-, By- og Bolig-udvalget skulle blandt andet bestemme sig for, om de ville give et forbud imod, at stueetagen på Slotsgade 1 i Gråsten bliver ændret fra butik til boliger. Der er søgt om tilladelse til, at der laves lejligheder i hele bygningen. “I den sag var […]

Læs mere...