Sønderborg Kommune fik Inita-prisen 2021

8. september 2021 Erhverv

Vores Sønderborgs initiativ-pris – Inita-prisen – blev i år givet til Sønderborg Kommune på SKAAL på Rådhustorvet.

“Prisen består af en skulptur, som forestiller to halv-kugler, der ligger forskudt for hinanden, men alligevel er i balance”, sagde Vores Sønderborg formand, Rikke Torré, onsdag aften på foreningens generalforsamling, hvor hun overrakte prisen til borgmester Erik Lauritzen.

“Halvkuglerne forestiller ‘Lysten og Viljen’ – og det er Lysten, der driver værket, giver de lyse ideer og friske tanker”, sagde formanden.

Artiklen fortsætter under annoncen

Viljen – er den bærende kraft, Råmaterialet, der skaber gennemslagskraften i handlingen.

“Og Sønderborg Kommune får prisen blandt andet for viljen til at ville til tops, viljen til det gode samarbejde og vi må sige, der er både Lyst og Vilje i en kommune, som siger ja til Spejderlejren, det kommende Tour de France og alt det ind imellem”, sagde Rikke Torré.

Og borgmester Erik Lauritzen er glad for prisen.

“Det er jeg, fordi Sønderborg Kommunes byråd og forvaltninger godt nok kan rigtigt meget. Men ikke uden erhvervslivet og alle foreningerne. Det er let nok for erhvervsudvalgsformanden at sige, Sønderborg skal op i top 10 i erhvervsvenlighedsmålingen, men uden samarbejde mellem erhvervsliv og kommune, så kommer det ikke til at ske”, sagde Erik Lauritzen og fortalte, at Sønderborg Kommune hver eneste dag, sammen med mange andre, arbejder på at gøre vores område til et endnu bedre sted at bo.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det var spået, at vi ville være 1000 indbyggere færre end vi er i dag, så noget tyder på, at mange synes, at Sønderborg Kommune er et godt sted at bo og også ha’ virksomhed”.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
25. september 2021 Kultur, Gråsten

Fint med besøgende til Høstmarkedet i Den Kongelige Køkkenhave

25. september 2021 Kultur

Både fredag og lørdag var der Høstmarked i Den Kongelige Køkkenhave i Gråsten – og lørdag gik der en del gæster rundt og nød både haven og solen. “Der har været pænt med gæster i dag, lørdag, mens det var mere sløjt fredag”, siger Kaj Nielsen fra Gråsten Æblefestivals styregruppe. Æblefestivallen har aflyst årets festival […]

Læs mere...