Sønderborg Kommune følger arresthus-udviklingen

25. marts 2015 Politik

Venstre havde sat Sønderborg Arrest på dagsordenen til onsdagens byrådsmøde, fordi der lige nu arbejdes på en analyse af arrest-situationen i hele landet.

jpg” alt=”Peter Hansen fik den debat om arresten, som han håbede på.” width=”300″ height=”216″ /> Peter Hansen fik den debat om arresten, som han håbede på.

“Venstre ser gerne, at Sønderborg Kommune henvender sig til Justitsministeriet med et forslag om, der bygges en ny superarrest i forbindelse med Retten i Sønderborg”, siger Peter Hansen. Samtidig vil Venstre havde nogle byrødder til at se på, hvad der lokalt kan gøres for, at der kommer en ny Sønderjysk Arrest i Sønderborg.

“Det undrer mig, Venstre fremstiller sagen som en ny idé. Den kommer oprindelig fra A. P. Hansen, da han var borgmester i den gamle Sønderborg Kommune”, siger borgmester Erik Lauritzen.

“For et par år siden henvendte vi os til Christiansborg og fik at vide, der arbejdes på en analyse, der bliver færdig i 2016”, siger borgmesteren. Altså er sagen i proces.

Løbende møder Erik Lauritzen med lokalt valgte folketings- og regionsrådsmedlemmer og de har også skrevet til Christiansborg.

“Så der er ikke brug for yderligere”, siger Erik Lauritzen.

Konklusionen på debatten blev, at byrådet besluttede sig for at reagere, når analysearbejdet i Justitsministeriet er lagt frem.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk